Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой от вас да си кара "печката" на олио?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Интересно ми е и на свой ред да питам: някой от вас с дизелите,дето вече не са съвсем дизели, изследвал ли е в лаборатория качествата на ползваната мазнина? Не за друго, но например: до колко е мазно това олио, че да може да смазва помпата така, както го прави дизеловото гориво; или горивните му качества, т.е. двигателя запазва ли си динамичните качества или автомобила се движи колкото да не спре?!Виждал съм наживо какво прави колегата с черното TD100...яко го въртеше , но въпреки това ми е интересно?!
    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
    http://www.keepfighting.ms

Коментар

А и дали няма да се радваме и на следния ефект.

Коментар

Airfan написа:
        А и дали няма да се радваме и на следния ефект.
        Не мисля.

Коментар

Интересно ми е и на свой ред да питам: някой от вас с дизелите,дето вече не са съвсем дизели, изследвал ли е в лаборатория качествата на ползваната мазнина? Не за друго, но например: до колко е мазно това олио, че да може да смазва помпата така, както го прави дизеловото гориво; или горивните му качества, т.е. двигателя запазва ли си динамичните качества или автомобила се движи колкото да не спре?!Виждал съм наживо какво прави колегата с черното TD100...яко го въртеше , но въпреки това ми е интересно?!
          За вървенето, ще ти кажа, че е не по-зле от на чиста нафта, динамиката на колата си е същатата даже ми се струва че е по-добре (може да съм субективен). Къде може да се даде да се изследва мазнината? Ако някой има възможност и достъп до такава лаборатория да му пратя, че ми е адски интересно какво ще излезе.

Коментар

Ето и обещаната снимка :DНещо не успях да се сборя и да я кача тук Ето линка http://taos.snimka.bg/automobiles/olio.460933Знам, че може и много по-добре да се направи, но набързо с подръчни материали това сътворих

Коментар

Идеална си ти е системата колега! Ти долкото виждам си от варна !Там не би трябвало да имаш проблеми с олиото особенно лятото :D
              LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

За сега няма проблеми намира се евтино, в най-лошия случай на 80ст., но това е краен вариант Гледам вчера нафтата 1,95 някак си нереално висока ми се струва тая цена

Коментар

Значи от казаното дотук да разбирам, че мога да си прецеждам олио през стари дънки примерно и да си го наливам във старото Фордче 1.6Д Само трябва да видя откаде да се снабдя с използвано олио
                  Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                  Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Само да допълня нещо, ако ГНП-то е Лукас недеите налива олио или в много малки пропорции само на топло, да не подведем някой колега. Не съм запознат с устройството на помпите и не мога да кажа каква може да е причината, но до колкото знам Лукас-а се троши от по-гъстото гориво. Нека компетентните колеги, ако им се занимава да пишат разбира се да кажат каква е причината.
                    Значи от казаното дотук да разбирам, че мога да си прецеждам олио през стари дънки примерно и да си го наливам във старото Фордче 1.6Д QuestionСамо трябва да видя откаде да се снабдя с използвано олио Rolling Eyes
                    При теб се съмнявам да си с Лукас помпа тъй че наливай и карай. Поразпитаи все от някоя ресторантче, ще се намери :D

Коментар

Едва ли наистина помпата му е ЛУКАС, но за съжаление колега имаш право... и за да не бъде подведен някой, наистина колегите с помпи ЛУКАС да внимават.И аз не зная конкретните причини, но само зная, че все-още на тях в България не им разбират много... и са малко сервизите където могат да я оправят. С БОШ не е така.
                      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

С Бош-а найстина няма проблеми, вчера даже си забърках 80/20% че като видях цената на дизела ми стана лошо, двигалчето мърка сега и работи едно мазно-мазно

Коментар

Taos85 написа:
                          С Бош-а найстина няма проблеми, вчера даже си забърках 80/20% че като видях цената на дизела ми стана лошо, двигалчето мърка сега и работи едно мазно-мазно
                          При БОШ и със 100% нямаш никакви грижи... казвам го от личен опит, не се бъзикам.Само се смених някакво уплътнение на помпата за 11 лв.Мазнината е агресивна към гумените изделия.
                          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

А някой да има излишно олио или да знае откъде мога да си намирам (купувам) отработено олио ???

Коментар

Ако имаш познати в някое заведение можеш да ги помолиш да ти го събират. Или да се договориш за цената с кръчмата...............
                              Fiat Bravo 1.9JTD 1999

Коментар

я да ви кажа -днеска гледам нафтата стигнала и подминала 2 лв. И както си пазарувах в хипермаркета гледам олио на 1.75 взех един стек и веднага в резервоара дано не вдигат олиото тия гадове че да си го ползвам за нафта! Даже и на камиона ще взема да зареждам !

Коментар

Working...
                                X