Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой от вас да си кара "печката" на олио?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това е едното, другото е, че няма добро изгаряне и от там тръгват проблемите. Българските инсталации струват около 600лв. Според мен ако си я направиш сам няма да е повече от 200-250лв.

Коментар

chaveto написа:
      Това е едното, другото е, че няма добро изгаряне и от там тръгват проблемите. Българските инсталации струват около 600лв. Според мен ако си я направиш сам няма да е повече от 200-250лв.
      Дали след слагане на тая инсталация няма да има последствия за двигателя? след време например да не стане белята. Защото аз инъче съм навит да си сложа подобна система,макар че цената му не е малка,ще си избие париците после
      ex.Мареа ТД100

Коментар

Дори и след време да стане нещо поради въпросната система все си мисля, че икономията ще си е заслужавала
        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Да изтупам праха от темата .Гледам на Пени тази седмица има олио по 1,83 лв. При цена на нафтата около 2,60 май си струва да се пробва с олио до 20%.Сметката: на 60 л резервоар ще сложим 12 л олио х (2,60 - 1,83) = 9,24 лв. Е, не е много, ама едно кой те черпи с едно печено пиле + двулитрово шише бира. :D

Коментар

Dimitar. написа:
            Да изтупам праха от темата .Гледам на Пени тази седмица има олио по 1,83 лв. При цена на нафтата около 2,60 май си струва да се пробва с олио до 20%.Сметката: на 60 л резервоар ще сложим 12 л олио х (2,60 - 1,83) = 9,24 лв. Е, не е много, ама едно кой те черпи с едно печено пиле + двулитрово шише бира. :D
            По-добре да се търси нафта на черно.В момента на черно цената върви 2.00 или 2.20.
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Dimitar. написа:
              при топло време спокойно слагаш 50/50 олио/дизел

Коментар

Даже в Кауфланд беше 1,79. Аз карам на 100% отработено олио Пунто 1,9 чист дизел. Сега само паля на нафта. След месец трябва и подгрев.
                Не ми е проблем, че в България евтиното е некачествено. Проблем ми е, че и скъпото в повечето случаи е такова!!!

Коментар

Строшена помпа на Пунто 1,9 Д

Направих наяколко снимки на въпросното ГНП .Механиката е тотална щета.Блокирал е ротор разпределителя и от там на татък е строшен привода който го задвижва,всичко се натрошаваза съжаление на собственика.Добре че не е скъсала ремък че тогава щеше и мотора да е щета.Дано е спестил доста от това че е карал на олио.Ползвам темата на колегата защото става дума за 1.9 Д на Пунто, а не че това е бил неговия проблем!!!Иначе трябва да ровя безкрайно да намера точно за коя кола става дума.Надявам се собственика сам да си признае :D Поздрави!Мненията са преместени.Модераторски екип на fiat-bg.org
                  Прикачени файлове

Коментар

Натрошена гнп

Здравейте.Чак сега видях темата и веднага казвам, че това е моята помпа пратена на специалиста.Дали си струва зависи от това на каква цена се намира олиото и колко време ще изкара помпата. Тази строшената изкара над 10хил.км.при цена на олиото средно 1,30. Сами преценете. Да си кажа, че него ден избързах малко с пускането на олиото, преди да се подгрее добре и това може да е оказало влияние. Ако е така то тя нямаше да се счупи сигурно от топло олио и до днес...
                    Не ми е проблем, че в България евтиното е некачествено. Проблем ми е, че и скъпото в повечето случаи е такова!!!

Коментар

Имам познат, които кара от март до към октомври само на олио от магазина без нафта и т.н. Температурата трябва да е около 5-10градуса и няма проблеми.Зимно време 50-50. Това на голф 3 1.9тди. Кара вече около 100к км и няма никакви проблеми. Явно фиатските помпи са по-капризни. Това вече 3години.

Коментар

И в момента си наливам олио и то не само аз. Доста дизели си миришат на олио след тях, но аз го мешам с нафтата 80-20.

Коментар

олио

то ако е трябвало щели да го напряват от завода да върви с нафта

Коментар

Re: олио

firefitcher написа:
                            То по тая логика защо се слагат газови уредби като са направени да вървят на бензин колите?
                            Фиат Крома 1.9 16v+
                            Фиат Браво 1.6 16v
                            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

олио

газта няма нищо общо с олиото,а като ти се скапе гнп-то

Коментар

Re: олио

firefitcher написа:
                                А с какво е направено от завода да върви? :D

Коментар

Working...
                                X