Аз олиото не го загрявам, проблеми с вода в него не съм имал. Един горивен филтър съм сменил само до момента. Иначе олиото си го филтрирам в мазата. Бидон 70л. след него към канелката съм вързал помпа за пералня след помпата имам утайник от "Перкинс" (филтриращия му елемент струва 2лв. за това го предпочетох, а има и пробка от която да точа утайката) и след него един стар горивен филтър за дизел. Олиото си излиза като сълза. Може да се изпълни и много по-добре, но това имах като подръчни материали. Колега не знам от къде се снабдяваш с олио, но ме съмнява след като е загрято до поне 120-130гр. докато се пържи нещо в него, да остане вода. Пък и аз поне вода не съм видял в горивния си филтър или да се утай нито в утайника нито в тубите в които наливам, а е престоявало със седмици в тях (до колкото знам олиото и водата нямат шанс да се смесят, винаги се отделят двете течности). Верно, че карам така едва от 7-8к км. но проблеми нямам. От какво в олиото може да се предизвика това запичане на сегментите

Коментар