Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сваляне пистов ремък,как???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не се сваля демпферната шайба при JTD! Скоро сменях обтегача. За 5мин работа е. Само гумата може да свалиш.
    Fiat Bravo 1.9JTD 1999

Коментар

При мен никакав шанс нямаше да се махне обтегача без да свали шайбата.Като ги завъртиш на ръка ще си прецениш,но мисля че няма да има други проблеми
      Bravo 2.0 Multijet 165 2009

Коментар

Да, потвърждавам, не се сваля демпферната шайба, за да се свали обтегача. Можеш да вземеш какъвто си искаш механизъм, тъй като обтягащите механизми на всички марки са Дайко, разликите са само в лагера - СНР, СКФ и т.н.

Коментар

Смених ремъка и обтяжния механизъм, нищо сложно, както казахте. Демпферната шайба не се маха. Обтяжният механизъм излиза със завъртане настрани, ама излиза.Ремъка обаче, новият, и той подскача. Не както преди, много по-добре е от преди, доста даже, ако не разбираш примерно, няма да ти направи впечатление. Подскача ето в тази област, между паразитната ролка и климатика (червената стрелка): Като ги клатех на ръка, шайбата на климатика, има много много фин лек луфт, иначе се върти много леко, с малко засилка не спира да се върти известно време, 3-4 секунди примерно. Паразитната и тя има същият лек луфт, и се движи добре. При пускане на климатика подскачането се засилва.Самото подскачане, иначе, е на интервали, ту го има ту го няма, и то само на празен ход, и се чува все едно някоя пластмаса тропа.Ще кача снимки и клипче довечера.Според мен или е паразитната ролка, или шайбата на климатика. Ролката ще я смена, ама при климатика вече ще трябва майстор.
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

Нормално е да има лек луфт в лагера на климатика. Изключи го като вариант. Дай да видим клипа и ще коментираме.

Коментар

Продължението тук.
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

Working...
              X