Преди време в една тема бях писал че мойто Браво гасне при отваряне на някоя от вратите.Докато разбера че гасне заради вратата си беше голямо чудене.Гледах по схемите и не видях вратите или плафончето да са свързани към ЕКУто за да го смущават по някъкъв начин.Сега започна след като се затвори вратата и тъкмо да потегля и колата изгасне. Според мен е замесено плафончето с бавното загасване по някъкъв наин, но нямам обяснение.Пробвал съм да изключа светването от вратите, и ефекта беше същият. Неприятното е че дефекта се появява когато си поиска и не може да се направи точна статистика. Днес за 10 км при всяко отваряне на вратата изгасваше, друг път с дни няма проблем.Като за начало съм замислил да откача датчиците за отворена врата или да откача плафончето.Каде се намират датчиците за вратите на бравото и от каде най лесно може да се откачат?Знам че е смешно, който иска да си се смее самостоятелно без да ми спами темата.Поздрави.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво JTD изгасва.
Collapse
X
-
За сега не искам да оставам без централно и без подгряване на огледалата. Не знаех че са вътре в самата брава. Наблюдава се при отваряне и затваряне и на двете врати.По често се случва на пасажерската врата, защото по често слизат и се качват пътници.И най интересното е че понякога е доста често , друг път го няма. Сега като е студено май е по често.Веднъж като ми бяха давали ток и трябваше да ходя да взема едни ключове, не отварях вратите а само прозорците, защото не знаех дали следващият път ще запаля а нямах кабели.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
Някоя велика мистерия като маса примерно ти се очертава. Не маса за хапване и пийване, а маса на автомобила (-). Явно, когато се отвори врата веригата не се затваря по обичайния път, а нейде през управлението на горивоподаването и ... имаш изгаснал двигател. Хубавото е да уточниш дали има случаи в които като изгаснеш след отваряне-затваряне на врата - после успяваш да запалиш без проблемно. А успяваш ли да запалиш на отворена врата след като е изгаснала???Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Някоя велика мистерия като маса примерно ти се очертава.jenshen73 написа:Хубавото е да уточниш дали има случаи в които като изгаснеш след отваряне-затваряне на врата - после успяваш да запалиш без проблемно.Прикачени файловеF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Аз да уточня - гасне при отваряне/затваряне или по време на слизане/качване на пасажера? Точно в краката на пасажера в дясно са разни реленца свързани с горивната система, а и целия компютър е там, така че насочи се натам. Колегата J T D имаше някакви манипулации правени там заради алармата и едно осветление и се бяха намазали тоците по едно време.
Коментар
-
Airfan написа:... Колегата J T D имаше някакви манипулации правени там заради алармата ....A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Имам аларма, но проблема го забелязах и преди да сложа алармата.Имобилайзера на алармата не е активиран, казах на алармаджията че не го искам.Колата си гасне при отваряне и затваряне (по често при затваряне може би), не е до слизането и качването на пасажера или шофьора.Поздрави.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
Дай 10-15 лв. за диагностика че да се ориентираш къде да тъсиш.Или за малко повече пари си купи VAG-COM кабел и сам ще може да тестваш ... щом толкова няма около теб колега, дето има че да ти помогне ...Другия вариант е да отидеш на автомобилна гледачка ... тя хвърля боб и ти казва диагнозата ... те повечето автомонтьори владеят това изкуство ...Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар