Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с punto 1.9D

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблеми с punto 1.9D

    Здравейте всички фенове на Fiat Имам проблем с фиятчето ,punto 1.9D 2001год. без турбина, което си купих преди 4 месеца. До преди 2месеца нямаше никакви дертове, но след това се започна :angry2: . Започна да тресе постояно когато се кара на по голяма предавка на по малка скорост, но като мини 2000-2200 оборота се оправя.Това тресене е ненормално. Пределно знам че дизелите се карат с повече газ. Обиколих всички сервизи на дизел в Пловдив, но без резултат, дори и специализираният сервиз на Fiat. Дори като бях последно в сервиз имаше още 2 такива фиата със същият проблем. На компа който го гледаха неотчита никаква грешка????.Чух разни мнения, но без резултат за запушени траби и маркучи но са промити, но пак без ефект, дори и за помпата се самняваха ама и те незнаят точно нищо само гадаят. Някои ако има идея или се е сблъскъл с този проблемнека ми отговори.

    #2
    Първото което ми идва на ум, тампони на двигателя. Ама в сервизите да не забележат това .
    00' Bravo 105 JTD

    Коментар


      #3
      Първото което ми идва на ум, тампони на двигателя. Ама в сервизите да не забележат това Confused .Тампона на двигателят е чисто нов и него сам сменил

      Коментар


        #4
        Re: Проблеми с punto 1.9D

        joro.kaloferov написа:
        . Пределно знам че дизелите се карат с повече газ.
        И откъде научи ПРЕДЕЛНО пределната ВЕЛИКА сентенция, че "дизелите се карат с повече газ" бре колега калоферов? Баба ме учеше, че е точно обратното, поради по-големия си въртящ момент не е нужно да ГАЗИРАШ ДИЗЕЛЪТ!!! Не случайно леките дизелови коли повече от 4000 оборота няма смисъл да "ГАЗИРАШ", а камионите вървят при 1200-1500 об/мин. Но в този форум винаги може да се научи НЕЩО НОВО!!!! Ся, на въпроса ти, склонен съм да се присъединя към мнението на колегата, че по-скоро нещо с тампоните на мотора става!Смея да пиша по-горното от близо 3-годишния ми опит като собственик и останал с прекрасни впечетления от PUNTO 1.9 DS!Успех момко! ПЪ СЪ .... това, че тампоните са чисто нови, нищо не означава, в "скромната" ми ФИАТОВА практика съм връщал стари тампони, поради същия проблем.Тампоните на тоз мотор са ТРИ.... два и един на скоростите ( по смътните ми спомени... МОЖЕ И ДА БЪРКАМ, отдавна беше), ти колко смени младежо ?НАЗДРАВЕ!
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

        Коментар

        Working...
        X