Здравейте колеги! Като бъдещ собственик на Marea 1.9 JTD, бих искал да задам няколко въпроса. Харесал съм си една Marea 1.9 JTD - 2001г. Колата е комби, нов внос, изглежда мн. запазена и без удари. Не съм я пробвал още, но в интерес на истината не съм се разправял и с дизели до сега! Чета много по форумите за този двигател и ми прави впечатление, че преобладават добрите оценки! Най-лошото, което съм чувал е скъпата поддръжка, макар че това е доста относително..! Също така ми прави впечатление, че на такива, като мен най-често им се препоръчва, преди да купят даден автомобил, да му се извърши тест, тъй като тези двигатели са с мн. електроника и да няма после неприятни изненади! Моля всеки, който има опит с 1.9 JTD, да помага! Значи, мен ме интересува, къде в Плевен могат да ми направят наистина коректна и точна компютърна диагностика точно на този двигател - 1.9 JTD? За БОШ сервиза знам! Други предложения..?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Компютърна диагностика на Marea 1.9 JTD
Collapse
X
-
Ами в интерес на истината, тая кола я видях първо в една авто къща и същия следобед я открих на няколко места в нета, където беше обявена, че е 2002г., а в автокъщата пишеше 2001г. Освен това имаше и разлика в цената 4 и нещо в автокъщата и 3950лв. в интернет( ама айде - това са си стари джамбазки номера)! Иначе емблемката на Фиат на предния капак е от новите с надпис, а не с традиционните наклонени черти (ако по това може да се предположи за годината...) Пише, че е 105 к.с. 1.9 JTD. Питам де дали е възможно поради немърливост от тяхна страна да се получава тая разминавка..?
Коментар
-
Сетих се и още нещо, което не зная дали изобщо е важно - има ли значение, дали въпросния тест се извършва на студен или топъл двигател? Иначе и аз съм забелязал, че самите продавачи понякога май наистина не са мн. наясно какво точно продават. Emzo, благодаря ти за отзивчивоста! За пръв път пиша във форума и не очаквах толкова бързо някой да вземе отношение! Ще запиша номера на рамата и ще го кажа тия дни!
Коментар
-
Да, някои данни зависят от това дали двигателя е в оптимален температурен режим, но никой няма да се задълбочи чак толкоз.Ще я проверят за грешки и толкоз.Иначе може да ти изброим 100 неща, за които да гледаш , но само ще се омоташ.Карай я, трябва да лепи доста добре като намачкаш газта (от 1500 до поне 4000рпм).Стрелката за охлаждащата течност трябва да стои закована на средата и да не мърда, ако не стига средата - нов термостат (120-130лв) - ето ти причина да сваляш цената.Не трябва да пуши отзад.Съвсем лееееко във високите обороти.Педала на съединителя е една идея по-твърд от другите коли, но при прецакан такъв е ужасно твърд.Потегли на полусъединител - започне ли да подскача - за смяна е, тогава и при 80км/ч на 5та предавка, като намачкаш газта почва да тресе и да буксува.п.с. като я караш на диагностика си запиши номерата на грешкитеF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Да диагностиката е почти задължителна ,но да си призная на тия по диагностичните центрове не вярвам,ако искаш влез в чат-темата за срещи в Плевен и питай някой няма ли да ти помогне,уверен съм,че ще намериш помощ...Между другото си късметлия,преди време като търсих в Плевенско доста добри жтд-та видяхме с брат ми,но по една или друга причина взехме една от Троян...Да си призная всичко тогава стана набързо в 8 вечерта и диагностика не сме правили,той се влюби в колата и това беше,аз я покарах,тогава само кусурите и търсех и успях малко да чупя от цената,но зега се оказва,че колата си е струвала,макар и малко през глава да я взехме. Ако питаш мен по-важно дори от дизгностиката е мерака ,с който купуваш колата и като седнеш да я караш,да се влюбиш...после дребните неща по-лесно ще и ги простиш Виж тук www.auto.ru има данни за различните разновидности на отделните автомобили,ще откриеш сам полезни неща за жтд 105 110 и 115ex.Мареа ТД100
Коментар
-
emzo написа:Стрелката за охлаждащата течност трябва да стои закована на средата и да не мърда, ако не стига средата - нов термостат (120-130лв) - ето ти причина да сваляш цената.Не трябва да пуши отзад.Съвсем лееееко във високите обороти.
Коментар
-
Колега,аз съм от Плевен и с удоволствие ще ти помогна при огледа,ако желаеш.Имам и адаптор за диагностика,но нямам лаптоп или място удобно за проверка.Що се отняся до термостата моя е точно такъв каквто споменава Оги-70-75 гр.Не е прецакан,просто си отваря по рано и държи постоянно една и съща температура,Оги знае,защото с него я купувахме моята.Кажи къде си я гледал тая Мареа,ако е до представителството на Рено,то тя е 110 коня,същата на цвят като моята-светло синя.Пиши ако имаш нужда от помощ.
Коментар
-
Тогава като търсихме за бащата кола я оглеждах само на външен вид и ми хареса.Джамбазина каза,че е с новия мотор-110 к.с.Спомена някаква цена около 3800лв.Работя съвсем близо до автокъщата,ако искаш се обади някои ден да я гледаме.Относно термостата,не съм гледал в дебелите книги какви са,доверих се на Оги,че има такива,а и моя се държи по този начин-отива на една черта преди средата и там остава.Може и да се е скапал,затова мислех да питам emzo дали неговия,който продава ще стане с моя датчик или трябва да купувам друг?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар