Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всички ли JTD-та палят от третия оборот ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Всички ли JTD-та палят от третия оборот ?

Всички ли JTD-та палят от третия оборот ?Имам предвид хър-хър-дум и заковава оборотите ( ако е кофти горивото ECU-то подкачва няколко пъти оборотите и пак се заковават на 850)

Re: Всички ли JTD-та палят от третия оборот ?

tboneodd написа:
    Всички ли JTD-та палят от третия оборот ?Имам предвид хър-хър-дум и заковава оборотите ( ако е кофти горивото ECU-то подкачва няколко пъти оборотите и пак се заковават на 850)
    Да.

Коментар

Май всички са така.
      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Благодаря за потвърждението. Поздрави на всички и спазвайте дистанция в тоя сняг.

Коментар

Пали според зависи как вдига налягането в рейла.

Коментар

chaveto написа:
            Може ли да разясниш или още по-добре да демонстрираш JTD, което пали от четвърт?

Коментар

Airfan написа:
              chaveto написа:
              Може ли да разясниш или още по-добре да демонстрираш JTD, което пали от четвърт?
              Не знам защо, но усещам заяждане в този пост Къде видя да пиша, че пали от четвърт Казах, че ще запали когато достигне определено налягане, не съм казал, че за четвърт го достига и е запалило Ако няма с кой да се заяждаш...............

Коментар

chaveto написа:
                Airfan написа:
                chaveto написа:
                Не знам защо, но усещам заяждане в този пост Къде видя да пиша, че пали от четвърт Казах, че ще запали когато достигне определено налягане, не съм казал, че за четвърт го достига и е запалило Ако няма с кой да се заяждаш...............
                Не, не се заяждам, а питам най-нормално - ти виждал ли си JTD да пали от раз, защото човека описа звуково с букви точно как пали едно нормално изправно JTD - виу, виу, виу, бръм, което не са 3 оборота, ама да не се впускаме в подробности.

Коментар

Да не са 3 оборота защото по някакви мой груби сметки за секунда ги прави три а то не пали за секунда. И да един единствен път съм палил с подаването на ключа. След смяната на подгревните свещи запали от раз, бяха изгорели всичките и винаги мигаше лампата. Аз си го обяснявам, че са нагрели и понеже беше 30*С навън и затова така запали, но запали с изтракване. Или може би нещо друго се получи.

Коментар

да така пали винаги,което си има и един недостатък,на слаб акумулатор няма палене...Тая сутрин брат ми си изпати от това
                    ex.Мареа ТД100

Коментар

Е то като ти е слаб акумулатора - значи има друга неизправност по зареждащата система на колата.

Коментар

Някъде бях чел по други теми, че на 270 бара се разрешава паленето. Сега се пита дали ако запали на 100 или 150 ще има някакъв проблем и ако няма проблем да се бутне от софтуера да пали на по ниско налягане. Един вид само за 1-2 секунди налягането ще е по ниско и веднага след паленето ще си стане нормално и тогава няма да има бавно палещи Jtd-та.

Коментар

кола

като има проблем с паленето -с двигатела илиакумулатора и от 10 пъйт може да не запали иначе трябва да пали веднага
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

А, стрелката винаги се поклаща един-два пъти нагоре, особено когато е по-студено. След 5-10 секунди, при мен (точно в момента карам Брава 1.9, 105 кс) се залепва на 850 оборота и си ги поддържа между 849 и 851 - проверено на компютър. При 2.4 JTD e по-различно, по мои наблюдения - стрелката се поклаща малко по-дълго и амплитудите са по-големи. Естествено, колкото по-студено, толкова повече. До една минута някъде се стабилизира на точно 800 оборота. Така беше и Мареата ми преди, така е и Алфата сега - идентично поведение.
                            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Да и при мен е така поклаща се за секунди при сутрешно студено палене и се нормализира. Но чесно казано въобще не ме вълнува, важното е че си пали безпроблемно При служебното рено (dci) е по същия начин паленето- "виу виу виу бръм" И щом така са го измислили значи така и трябва. Common rail -ът за мен е невероятно добър мотор.
                              Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                              Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Working...
                              X