Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имате ремапната кола, е усещате ли разликата ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ФИАТ Пунто II 1.9 JTD - разлика имаше, но не голяма. След като махнах катализатора и затворих ЕГР-а, тогава вече разликата беше огромна.Алфа 147 1.9 16V JTDm - разликата е видима, но не чак огромна. Сега ASR свети и на 3-та. Предполагам, че когато дисектирам катализатора ще се отпуши още малко п.с. Малко извън темата, но може би е съществено ... когато ми беше блокирал ЕГР-а на Алфа-та, колата вървеше колкото 1.7 TD (имах такова и затова го давам като пример) :DНе може да няма разлика преди и след ремапа, защото се променят картите за гориво, турбо и т.н. Може да няма разлика, ако колата е в сервизен режим и е засрана
    http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
    Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
    FIAT Punto 02' 1.9 JTD
    FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Дам, затова поста на колегата Оги е много на място ! Говорим за изрядни коли !
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ogi28b написа:
        Бих искал да добавя - гласуването трябва да е само и единствено ако се говори за напълно технически изправен автомобил!
        А не за гаснещи JTD-а!ПП Мойта нещо ич не върви!
        ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

J T D написа:
          ogi28b написа:
          Бих искал да добавя - гласуването трябва да е само и единствено ако се говори за напълно технически изправен автомобил!
          А не за гаснещи JTD-а!ПП Мойта нещо ич не върви!
          Да бе, да. За това не мога да те настигна по магистралата с мерцедеса. :D :D :D

Коментар

2she написа:
            Ако някой не вижда разлика след ремап,или му е слаб софта или е за очен лекар
            Просто ще му дам тежести за крака от 1 кг, и да видиш ... Извън спама ... надявам се скоро да гласувам, но иначе темата е наистина полезна ! Евала, емзо !
            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

И аз гласувах с Да наистина е огромна.
              Toyota Celica 98-7AFE
              Ex:Fiat Bravo JTD

Коментар

Е дали все пак не зависи и от това какъв е "чипа"Че да не се окаже че след чипосването колата върви по-малко.
                Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
                  Е дали все пак не зависи и от това какъв е "чипа"Че да не се окаже че след чипосването колата върви по-малко.
                  Ако върви по-малко, значи мапера е пълен некадърник.

Коментар

Мисля че pr_00f има предвид тези "чипове" , при които умишлено се "реже", за да върви и да харчи по-малко, но=м идеята на темата е за "чиповете", повишаващи мощността. Така че може и мапера да си е кадърник, но умишлено да е орязана.

Коментар

Remap, не Powebox !
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

аз също гласувах с да и при мен има разлика в динамиката на колата
                        брава jtd 100 01.

Коментар

ogi28b написа:
                          Мисля че pr_00f има предвид тези "чипове" , при които умишлено се "реже", за да върви и да харчи по-малко, но=м идеята на темата е за "чиповете", повишаващи мощността. Така че може и мапера да си е кадърник, но умишлено да е орязана.
                          Не Има предвид самозванците, които купуват разни програми със съмнителен произход и чипосват срещу бира и скара Винаги след ремап (качествен) колата започва да върви по-добре и да харчи по-малко при нормална експлоатация!Тъй като са малко хората, които жалят колите след ремап, обикновено разходът се покачва :D
                          http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                          Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                          FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                          FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Съвсем точно си схванал какво искам да кажа.Та за момента си карам без чип и си ми е много добре Върви си чудесно колата като я изрежа а и разхода е чудесен.Така че "чипосването" ще се отложи за обозримо ( или нобозримо ) бъдеще.А и да се чипосвам ще си искам специфичен чип така че
                            Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Само две чипосани ту поинт фор ли имаме във форума ?
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Явно си вървят прилично и затова никой не иска да ги чипва. Аз бих си ремапнал колата само при положение, че ако си я карам нормално ми свали разхода.

Коментар

Working...
                                X