Такааа...още откакто я купих е така...изпуска черен дим от ауспуха и това се вижда особено добре вечер в огледалото ми на светлината на фаровете на другите коли...Траех си и си карах така, защото всички ми казват за дизела било нормално така да попушва, ама се притеснявам, че си е направо облак...да не говорим като настъпя.Искам да попитам какво би могло да е причина, като ще допълня, че от 1000 км съм с ново Селения ТД и нови въздушен и горивен филтър и май е същото положение....ааа и да не забравя-използвам само ОМВ Алпин ди още нещо...проверявам маслото и нивото е същото откакто го налях
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любимото дизелче пуска черен облак...
Collapse
X
-
Re: Любимото дизелче пуска черен облак...
pepsi написа:Такааа...още откакто я купих е така...изпуска черен дим от ауспуха и това се вижда особено добре вечер в огледалото ми на светлината на фаровете на другите коли...Траех си и си карах така, защото всички ми казват за дизела било нормално така да попушва, ама се притеснявам, че си е направо облак...да не говорим като настъпя.Искам да попитам какво би могло да е причина, като ще допълня, че от 1000 км съм с ново Селения ТД и нови въздушен и горивен филтър и май е същото положение....ааа и да не забравя-използвам само ОМВ Алпин ди още нещо...проверявам маслото и нивото е същото откакто го наляхLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
gdd55
pepsi написа:Такааа...още откакто я купих е така...изпуска черен дим от ауспуха и това се вижда особено добре вечер в огледалото ми на светлината на фаровете на другите коли...Траех си и си карах така, защото всички ми казват за дизела било нормално така да попушва, ама се притеснявам, че си е направо облак...да не говорим като настъпя.Искам да попитам какво би могло да е причина, като ще допълня, че от 1000 км съм с ново Селения ТД и нови въздушен и горивен филтър и май е същото положение....ааа и да не забравя-използвам само ОМВ Алпин ди още нещо...проверявам маслото и нивото е същото откакто го налях
Коментар
-
От много работи може да е.За съжаление колегата pakumba84 може да е прав.Може също сместа да е преобогатена ако е бъзикана помпата.Центровка на същата,избягало зъбче на ангренажния ремък на белега за помпата.А бе все работи за сервиз.Така ,че отивай доде е време.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Аз дали имам такъв компютър...наистина не знам нищичко за двигателя си, трябва да се поразровя някъде...и бях забравил да кажа, че преди да купя колата я водих при великия дизелджия в абдовица май беше-след дружба-Агоп. казах му и на него тогава,че попушва, той вика няма проблем...отвори капачката за маслото...гледа, слуша и каза, че двигателя е добър...и това явно ми е било достатъчно...Арх. Стаменов &
Пунто ELX, 1.7 ТД 70
Коментар
-
gdd55
pepsi написа:Аз дали имам такъв компютър...наистина не знам нищичко за двигателя си, трябва да се поразровя някъде...и бях забравил да кажа, че преди да купя колата я водих при великия дизелджия в абдовица май беше-след дружба-Агоп. казах му и на него тогава,че попушва, той вика няма проблем...отвори капачката за маслото...гледа, слуша и каза, че двигателя е добър...и това явно ми е било достатъчно...
Коментар
-
Говорихме си в офиса с един френд, че тва е като да идеш при някой хирург дет разпорва кореми и да му кажеш, че твоя също те боли ама очевидно още си на крака и той да ти каже-нямаш проблеми щото нали след малко влиза в сложна операция примерно...а ти очевидно имаш нужда от помощ, ако не съветАрх. Стаменов &
Пунто ELX, 1.7 ТД 70
Коментар
-
Дано ме послушаш
Помпа,дюзи Мини на стенд и двете но първо дюзите и ако не с еоправи тогава помпа.Да не казвам да започнеш с центровка на помпата.Има един момент така нарешен когато дюзите започват да ’’пикаят’’вместо да впръскват оливат и тогава се получава непълно изгараяне на горивото и димене.Сменяй разпръсквачи ако е така но преди това стенд на дюзите.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
pepsi написа:Такааа...още откакто я купих е така...изпуска черен дим от ауспуха и това се вижда особено добре вечер в огледалото ми на светлината на фаровете на другите коли...Траех си и си карах така, защото всички ми казват за дизела било нормално така да попушва, ама се притеснявам, че си е направо облак...да не говорим като настъпя.Искам да попитам какво би могло да е причина, като ще допълня, че от 1000 км съм с ново Селения ТД и нови въздушен и горивен филтър и май е същото положение....ааа и да не забравя-използвам само ОМВ Алпин ди още нещо...проверявам маслото и нивото е същото откакто го налях
Коментар
-
[quote]Здравей!Преди да предприемеш сериозни стъпки по отношение на мотора, направи една проверка на налягането на дюзите и дебита на нагнетателната помпа!Не те попитах за разхода на гориво, но при тези обстоятелства очаквам да е над нормата!Тези проверки можеш да ги направиш само в сервиз за дизелова диагностика!Поздрави![quote]А при теб може ли да се направи такава диагностика на дизели?
Коментар
-
И моята Брава изпушва, някъде от 2500-2700 оборота. Освен това като ускоря по-бързо и после,ако се наложи да спра на светофар или пусна на свободна колата не се успокоява, а оборотите падат плавно и застават на 1300, докато не спра или не натисна газта. Какво да правя? Възможно ли е да е от дюзите или помпата? Аз така като чета тая тема, май проблема ще е в тези две джаджи или греша.
Коментар
-
pepsi написа:Такааа...още откакто я купих е така...изпуска черен дим от ауспуха и това се вижда особено добре вечер в огледалото ми на светлината на фаровете на другите коли...Траех си и си карах така, защото всички ми казват за дизела било нормално така да попушва, ама се притеснявам, че си е направо облак...да не говорим като настъпя.Искам да попитам какво би могло да е причина, като ще допълня, че от 1000 км съм с ново Селения ТД и нови въздушен и горивен филтър и май е същото положение....ааа и да не забравя-използвам само ОМВ Алпин ди още нещо...проверявам маслото и нивото е същото откакто го наляхhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
[quote="doofiat"][quote]Здравей!Преди да предприемеш сериозни стъпки по отношение на мотора, направи една проверка на налягането на дюзите и дебита на нагнетателната помпа!Не те попитах за разхода на гориво, но при тези обстоятелства очаквам да е над нормата!Тези проверки можеш да ги направиш само в сервиз за дизелова диагностика!Поздрави!А при теб може ли да се направи такава диагностика на дизели?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар