Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo 1.9TD пали трудно и пуши...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bravo 1.9TD пали трудно и пуши...

Да започна от там, че свещите ги смених вече... сутрин пали трудно ... преди да запали тресе много, сякаш не и стига нафта или нещо подобно и ми се налага да помпя педала на газта, иначе изобщо не пали. Прави го на студено. След 1-2мин мъчене пали и вади светло сив дим...Дайте съвети за моята кошница

Re: Bravo 1.9TD оали трудно и пуши...

lider-a написа:
    Да започна от там, че свещите ги смених вече... сутрин пали трудно ... преди да запали тресе много, сякаш не и стига нафта или нещо подобно и ми се налага да помпя педала на газта, иначе изобщо не пали. Прави го на студено. След 1-2мин мъчене пали и вади светло сив дим...Дайте съвети за моята кошница
    Според мен ти (препикава дюза) разпръсквач!
    ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Re: Bravo 1.9TD оали трудно и пуши...

J T D написа:
      lider-a написа:
      Според мен ти (препикава дюза) разпръсквач!
      Може да не е само един, щом въобще не пали в началото. Добре е да се види от майстор и той да реши дали трябва да се стендоват или може да има и друга причина.
      _______
      146 JTD

Коментар

Може би забравих да спомена, но след като запали и започва да издава странен звук - много силно тракане, все едно е останала без масло или нещо такова, ако не подам газ гасне и така около 20-30сек, но много бавно се вдигат оборотите, все едно не и достига мощност.

Коментар

А провери ли дали отива ток все пак на новите свещи.
          BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Като начало смени нафтата.
            Lupo - The Monster
            Е83 3D

Коментар

Ток отива, гледаха я там, даже и някакви релета нещо. Нафтата я смених 3 пъти вече.

Коментар

lider-a написа:
                Ток отива,................. Нафтата я смених 3 пъти вече.
                Бензиностанцията нали?Пунтото за четири зими само веднъж отказа да запали веднага, а след като накрая се възпламени започна да мята бели кълбета, пушеше бяло та не се виждаше и тракаше като за световно.Та в този ред на мисли да казвам ли защо спрях да зареждам нафта от ОМВ?
                Lupo - The Monster
                Е83 3D

Коментар

lider-a написа:
                  Може би забравих да спомена, но след като запали и започва да издава странен звук - много силно тракане, все едно е останала без масло или нещо такова, ако не подам газ гасне и така около 20-30сек, но много бавно се вдигат оборотите, все едно не и достига мощност.
                  Просто чука дюза(и)!Затова се чува това тракане!
                  ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Заминал клапан авансатор.С това помпене на педала не правиш нищо това не е карбураторен двигател с ускорителна помпа.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Добре дошъл в клуба на мъчениците.Със сигурност имаш повече от един проблем,а колко са зависи от това къде ще закараш колата.Не на всеки по симптомите му е ясно какво и къде да гледа,за това успех!!!

Коментар

Скъп ли е този клапан - авансатор?

Коментар

от 130 до 200лв,все пак зависи от годината на колата

Коментар

geo_g написа:
                            ...Та в този ред на мисли да казвам ли защо спрях да зареждам нафта от ОМВ?
                            Много относително е това, колега! От 4 години карам фиатката и винаги зареждам на ОМВ и проблеми не съм имал! И само да спомена, че сипвам от обикновената нафта.
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                              geo_g написа:
                              ...Та в този ред на мисли да казвам ли защо спрях да зареждам нафта от ОМВ?
                              Много относително е това, колега! От 4 години карам фиатката и винаги зареждам на ОМВ и проблеми не съм имал! И само да спомена, че сипвам от обикновената нафта.
                              ми те друга нямат! това че казват, че имат "необикновенна" е абсолютна лъжа. мой приятел ми разправя как реконструира стара бензиностанция в ОМВ. старата има три резервоара - два бензинови и един за дизел. новото ОМВ обаче има колонки с 4 различни горива!!! както искате така си го обяснявайте.
                              FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Working...
                              X