Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подгряващи свещи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Подгряващи свещи

Здр колеги имам проблем със подгряващите свещи и ми предложиха някакви БЕРУ или нещо такова исках да попитам някой използвал ли ги е може ли да ми каже нещо за тях? Колата ми е Bravo 1.9 TD_100 Благодаря предварително
    Fiat Bravo TD 100

Ми да кажем че на са лоши. Слагай смело. Може да сложиш и някакви Искра, по-евтин вариант са от Беру-то.

Коментар

Ами мисля да пробвам Беру-то дано да излязат сполучливи че и без това свещите на тая кола са завряни все едно никога няма да се свалят :D
      Fiat Bravo TD 100

Коментар

А на какви пари ти ги предлагат ако не е тайна?За JTD Беруто бяха близо 4 пъти по скъпи от Искрата, това са цени от вносителя за БГ.37 - 38 лв беше бройката на беруто - за JTD.Ако тези който ти предлагат са много по евтини да не са някой ментета.Иначе беруто са добри свещи според мен - старите ми бяха беру бяха по мощни от искрата моято сложих, но и с искрата нямам никъкви проблеми.Поздрави и късмет.
        Bravo JTD 105 '98

Коментар

mr. Nikoi написа:
          ....Иначе беруто са добри свещи според мен - старите ми бяха беру бяха по мощни от искрата моято сложих, но и с искрата нямам никъкви проблеми....
          Колко вата са ти били Беруто и колко вата са Искрата
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Моите са БЕРУ, но е много рано да дам мнение за тях, понеже ги смених преди месец. Цена в АВТО+ Пловдив- 35лв/бр. Старите бяха БОШ. А към Беру ме насочи Tornado.
            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

До БО.Колко вата са ти били Беруто и колко вата са Искрата Ами не знам колко вата са, не ги смятах.Закачих и едните и другите на регулируемо захранване и искрата беше с 1 - 2 ампера (по спомени) по малка консумация.Не помня точни данни, това го гледах преди година и нещо.Ако те интересува мога да мерна беруто още в Понеделник.Поздрави.
              Bravo JTD 105 '98

Коментар

Би трябвало да са 200-ватови, според данните в Service Manual-ите.

Коментар

Здр, колега,Ще те насоча към един магазин ако си от София ул.Цар Симеон 159 тел.02/931 03 81Кажи им, че те е насочил Преслав от Търново и ще ти решат проблема със свещите. Фирмата е НИКО 66, убийствени са за свещи, няма да съжеляваш. Директни вносители са.
                  Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
                  харчи: DOSTA

Коментар

Дори и 1-2А да има разлика между Искра и някоя друга фирма цената е много по различна и единствено заради цената аз бих си купил Искра. А и като се знае какви боклуци има на пазара не бих рискувал с 100+лв за свещи заради някакви 20-30W по малко. А и направо като стигнеш на Симеон мини и до Косер те са официални вносители на Искра.

Коментар

avent написа:
                      Здр, колега,Ще те насоча към един магазин ако си от София ул.Цар Симеон 159 тел.02/931 03 81Кажи им, че те е насочил Преслав от Търново и ще ти решат проблема със свещите. Фирмата е НИКО 66, убийствени са за свещи, няма да съжеляваш. Директни вносители са.
                      Точно от там съм взимал подгревни свещи ако не се лъжа на Марели. Само където си разглобявах колата да се пробвам да ги сложа. После като хванах да им мера резбата не беше от най-точно направените и с комбинация от и без това трудно завиващи се свещи в главата, беше почти мисия невъзможна за слагането им без проблеми или евентуално скъсване.Поне излезеха точни и ми върнаха парите.Искрата е по-качествено направена.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

avent написа:
                        Искам да дам един голям минус за фирма Нико 66, НО с условието че купих носачи, а не свещи. Продадоха ми ги с уверението че са TsT. Това не знам дали е марка, дали изобщо произвеждат носачи, но на вътрешен, външен, и всякакъв вид - бяха 1:1 с носачите текнорот от 55 лева, най-долните дето уж се водят. То и цената си беше 55 лева. Около 30-50 км след монтажа на носачите - маншона на десния беше скъсан по някаква причина, което преди няколко дни ми се отрази финансово като отново купувах носач. Отдделно от това - самите носачи имаха фабричен дефект - една от гайките беше заварена накриво, и нямаше физически нормален начин да се навие болт в нея. Трябваше да се избива със секач, и да се сложи нова гайка, незаварена.Но може пък свещите им да са истински и качествени.

Коментар

Колега Оги,Аз също съм с такива носачи и за сега няма проблем. Защо не им каза да ти сменят носача като си го видял кривата гайка? Щяха да го подменят с нов. Всички консумативи са ми на TsT, носачите и задните амортисьори. Подревните свещи са им супер а и цената да не говорим.Убийствена е. От Искрата нямам наблюдения ама който е сложил Искра после пали малко трудноа и много фира дават. Тези Марелските дето си ги завъртял на криво сигурен ли си че е от свеща а не от шибаното място където стоят. При ен като ги сменях мойте и ми казаха няма да се пазариш с майстора колко да ти вземе за труда чесе намират на ..........в .......И найстина е така.ПО е удобно да се свал ГНП-то от колкото с едни жила. Абе ужас е ТД100.
                          Фиат МАРЕА 1.9 ТД100

Коментар

Теми за подгревни свещи... с лопата да ринеш! Набързо споделям моите пресни впечатления от Искра. От 3-4 месеца съм с тях и нямам никакви проблеми, колата пали по-бързо от преди смяната. Ще видим дали в големи студове ще има разлика. Ако имаш нужните инструменти и след, като си изчел инструкциите свещите без бързане се сменят за два, два часа и половина.
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

евала бе братле, то са малко 120 минути. Тези свещи дето ви пращам са маркови, а и цената е под искрата
                              Фиат МАРЕА 1.9 ТД100

Коментар

Working...
                              X