Интересува ме дали някой има информация относно въпросната верига на маслената помпа на дизеловите двигатели 2.4 TD и JTD, като цена на нова продава ли се и възможна ли е подмяната й?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане относно веригата на маслената помпа.
Collapse
X
-
Tornado написа:Какво и е колега?Ако е като на 2,0 HGT то помпата там страда от превъртане на едни колела и подлежи на ремонт все пак.Fiat Marea 2.4 TD
Коментар
-
Колега можеш ли да направиш един клип за да чуя как дрънчи тази верига. При мен също има един странен звук който досега никой не може да ми каже от къде е и ми казват, че е веригата защото тя била проблемна. Или виж този клип http://video.data.bg/27/%D0%9A%D0%BE...88%D1%83%D0%BC и ми кажи дали чуваш нещо подобно
Коментар
-
При мен е все едно в някакъв цилиндър да въртим съчма и да я разхождаме с въртеливи движения нагоре и надолу. Много е странен шума и се чува доста добре, като затворя капака само той се чува и резонатора. На клипа най ясно се чува ма 1:23м и не е чукане ами си е като лагер на сухо, но не постоянно.Иначе относно веригата ако не се продава гаранция знам от къде може да се закупи верига по размер, но ще е 5м и трябва да се плати цялата.
Коментар
-
Колеги,и не мен ми дрънчи веригата на маслената помпа, то по скоро е едно звънтене Питах в няколко сервиза и казаха че не нямало проблем, но аз не вярвам. От моите проучвания разбрах че не подлежи на ремонт, а само нова помпа - само веригата не може да се смени също За съжаление цената на нова такава, която ми бе обявена в александър ауто бе около 850лв, като не се включва цената на работата по смяната! така че ако някой от вас намери друго решение, моля да сподели защото горещо ме интересува!п.с. аз постоянно се услушвам за шума и гледам лампата на маслото да не светне, защото ще съсипя ремонтираната моторетка
Коментар
-
the red one написа:Колеги,и не мен ми дрънчи веригата на маслената помпа, то по скоро е едно звънтене Питах в няколко сервиза и казаха че не нямало проблем, но аз не вярвам. От моите проучвания разбрах че не подлежи на ремонт, а само нова помпа - само веригата не може да се смени също За съжаление цената на нова такава, която ми бе обявена в александър ауто бе около 850лв, като не се включва цената на работата по смяната! така че ако някой от вас намери друго решение, моля да сподели защото горещо ме интересува!п.с. аз постоянно се услушвам за шума и гледам лампата на маслото да не светне, защото ще съсипя ремонтираната мотореткаFiat Marea 2.4 TD
Коментар
-
chaveto написа:Колега можеш ли да направиш един клип за да чуя как дрънчи тази верига. При мен също има един странен звук който досега никой не може да ми каже от къде е и ми казват, че е веригата защото тя била проблемна. Или виж този клип http://video.data.bg/27/%D0%9A%D0%BE...88%D1%83%D0%BC и ми кажи дали чуваш нещо подобноFiat Marea 2.4 TD
Коментар
-
верига
този шум го има при всички мотори 2.4.не е проблем занимавам се много години с италиански коли и никого несъм виждал скъсана такава верига тъи че няма място за претеснение.сменал съм вегигата заедно с зъбното колело и помпата с нови и пак мотора има шум.мисля че проблима е в това че веригата няма обтегач както и начин за обтягане.доги когато сминиш всичко с ново веригата остава хлабава.тел.0897943620
Коментар
-
Re: верига
gal76 написа:този шум го има при всички мотори 2.4.не е проблем занимавам се много години с италиански коли и никого несъм виждал скъсана такава верига тъи че няма място за претеснение.сменал съм вегигата заедно с зъбното колело и помпата с нови и пак мотора има шум.мисля че проблима е в това че веригата няма обтегач както и начин за обтягане.доги когато сминиш всичко с ново веригата остава хлабава.Fiat Marea 2.4 TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар