Здравейте , отскоро съм притежател на Фиат Мареа ТД100 и взех по-често да посещавам форума.Има доста полезни неща , като например ръководството за смяна на дръжките на вратите :D наложи ми се да свалям и четирите.
Стартера ме изненада една сутрин и трябваше да го ремонтирам , не бях търсил информация за него ама на много кофти място е разположен.С него се справих , но пък се появи друг проблем - след изминаване на около 100 км и кратък престой , при последвалото запалване се чу страшно чукане ( аз си мисля че е дюза ) след това бял дим няколко метра и ..... все едно нищо не е станало - колата си върви и не пуши . След няколко дни забелязох , че при запалване излиза пак бял дим , така първите няколко метра и изчезва . Забравих да кажа , че след чукането заредих половин резервоар и сложих добавка (не мога точно да кажа каква ама от Лукойл) . Такааа продължавам с разказа - та това пушене продължи с всяко запалване и после изчезва . Колата не я карам всеки ден може да се каже от събота на събота , та след един такъв престой от една седмица при запалването пушека стана на облак , след изминаването на 1 км почти изчезна. На следващата сутрин паля мареята и след наколко секунди гасне. Установих че маркуча м/у ръчната помпа и горивния филтър е спукан , след смяната му белия пушек значително намаля , почти изчезна.Сега след палене има малко пропушване в самото начало , след това на празен ход няма , само когато форсирам леко тогава пропушва . Дали това пропушване е вследствие на конденза който се образува от няколко дневния престой (дано да е от това :D )Има и нещо друго което според мен е притеснително - поне три пъти ми е правила следния номер : вдига си сама оборотите до оклоло 1500 и след няколко секунди падат на нормалните , усещам го на пр. ход - в движение не съм усещал такова нещо пък и то как ще го разбера. Първия път го направи преди гореспоменатите проблеми а после и след тях - НЕЗНАМ ДАЛИ ИМА НЕЩО ОБЩО МЕЖДУ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ .
След като прегледах няколко теми и прочетох оплакванията на колегите , май се насочвам към т.нар. клапан-авансатор.Потърсих малко материали за помпите Лукас и намерих следното нещо :дали това описание важи и за моята помпа която от ръководствата които намерих във форума би трябвало да е Lucas DPC-FT09. От материалите които ще приложа този ел. клапан - авансатор си е един стоп-клапан.(сканираните материали са за Lucas DPC)Дано не съм пропуснал нещо в разказа за Мареята , ама надсявам се в следващите коментари да открием проблаема й (ми).

Коментар