Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шум след смяна на пистов ремък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шум след смяна на пистов ремък

Ето го проблема: След смяна на пистов ремък на 1.9 жтд и изминаване на 100-120 км. след запалване се чува странен шум като че нещо се смила. Про оглед на ремъка останових че при преминаването му през обтяжната ролка или така ми се струва той отскача и се чува шума за който говоря. Смених ролката защото майсторите се изказаха че се е счупила ролката или пружината и --добре ок сменена е (макар че преди 10 000 км я смених с нова дойко) майстора каза че ималоарчета от стар ремък в каналите който били"изчистили" но ефект няма шума продължава ако някой се е срещал с нещо такова да даде съвет
    Bravo 1.9 jtd 1999

Re: Шум след смяна на пистов ремък

georgi_iliew написа:
    Ето го проблема: След смяна на пистов ремък на 1.9 жтд и изминаване на 100-120 км. след запалване се чува странен шум като че нещо се смила. Про оглед на ремъка останових че при преминаването му през обтяжната ролка или така ми се струва той отскача и се чува шума за който говоря. Смених ролката защото майсторите се изказаха че се е счупила ролката или пружината и --добре ок сменена е (макар че преди 10 000 км я смених с нова дойко) майстора каза че ималоарчета от стар ремък в каналите който били"изчистили" но ефект няма шума продължава ако някой се е срещал с нещо такова да даде съвет
    Сигурен ли си,че новия ремък е със същите размери като стария?
    ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

да какъвто размер свалихме такъв сложихме а и го проверих в 2 каталога
      Bravo 1.9 jtd 1999

Коментар

Погледни надписите на ремъка трябва като застанеш от страната на десния калник да се четат буквите и при мен веднъж го имаше този проблем просто обърнах ремъка и се оправи Yellow_Flash_Colorz_PDT_20 успех
        Fiat Marea 1.9 Jtd 110 hp
        ----------------------------
        Peugeot boxer ІІ 2.2HDI

Коментар

ами надписите са така ама не ми се вярва да е от тах има ли някой представа при демферна шаиба какви признаци има шумове и други благодаря
          Bravo 1.9 jtd 1999

Коментар

georgi_iliew написа:
            ами надписите са така ама не ми се вярва да е от тах има ли някой представа при демферна шаиба какви признаци има шумове и други благодаря
            Ако е демферна шайба се чува нещо, като тракане. Навий волана в крайно положение - да натовариш хидравликата и виж как е. Ако е шайбата, при това положение се чува повече.

Коментар

трака само на ниските обороти и то през известновреме като на съчми в чаша спира и пак се чува ??????ще сляза да пробвам с навит волан
              Bravo 1.9 jtd 1999

Коментар

georgi_iliew написа:
                Точно демферната шайба ги издава тези звуци и това се получаваше при опит от стана на ремъка да излезе от каналите звукът е се едно нещо се чупи и не разбрах дали надписите са правилно или не и погледни като е изгасен двигателя отдолу на демферната шайба ремъка точно ли е влязал на каналите или е леко настрани
                Fiat Marea 1.9 Jtd 110 hp
                ----------------------------
                Peugeot boxer ІІ 2.2HDI

Коментар

ами има разлика в шума който издава двигателя при натоварена хидравлика но не се усилва от това по ксоро когато подам газ и върна
                  Bravo 1.9 jtd 1999

Коментар

ремъка е правилно сложен т.е чете се от към калника и е сложен в каналите на шайбата добре поне видимо
                    Bravo 1.9 jtd 1999

Коментар

1795 това е размера на стария и на новият ремък марката FLENNORнезнам да ли им аразлика по номера на моторите или нещо такова
                      Bravo 1.9 jtd 1999

Коментар

Ако имаше някакво значение в каква посока да се сложи ремъкът, то това щеше да е отбелязано с текст, стрелка с посока, или по някакъв друг начин. Един съвет от мен - ако може колата да се вдигне на канал, и да се пробва с всичко закачено - дали при откачане на кабела на алтернатора, звукът се променя, или спира?

Коментар

При студен автомобил накарай някой да ти форсира колата, ама така повечко към 3000 об - знам, че е кофти, но... Та като ти изфорсира с няколко напомпвания около 3000 об, да пусне газта, а ти слушай за звук, който си променя оборотите със скорост различна от промяната на оборотите на двигателя. Ако имаш такъв, то трябва да се насочиш към шайбата на алтернатора.

Коментар

проблема бе отстранен! след замяната на "новият ремък" със старият оказа се че и на двата пише едно и съши но на поглед и на опъване след 150 км, единият е по дълъг от другият Е позете се колеги от лоши части и бързащи майстори защота струват скъпо Благодаря на всички колеги за изказаните мнения темата е за закриване
                            Bravo 1.9 jtd 1999

Коментар

Working...
                            X