Здравейте колеги. Вчера тъкмо се прибрах от работа и реших да паркирам започнаха да се чуват някакви странни звуци от двигателя.Днес я закарах на майстор и се оказа че ремъка на алтернатора се е скъсал.Попитах за цена и той каза можеш да минеш с малко но можело и с много.Оставих му аз колата и след 2 часа ми се обажда и ми казва че ремонта штял да баде доста скъп (около 800-1000лв.според зависи -кво значи това и аз незнам)Та след като се скъсал ремъка се оказва че бил влязъл при агренажния и се е омотал в следствие на което превърта и клапаните биле счупени всички.Трябвало да се прави ремонт на главата,нови клапани и тн.Та въпроса мие може ли буталата да са изкривени и ориентировъчно колко струва такъв ремонт.Мерси.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем възникнал в следствие скъсване на ремък
Collapse
X
-
Re: Проблем възникнал в следствие скъсване на ремък
ivan85 написа:Здравейте колеги. Вчера тъкмо се прибрах от работа и реших да паркирам започнаха да се чуват някакви странни звуци от двигателя.Днес я закарах на майстор и се оказа че ремъка на алтернатора се е скъсал.Попитах за цена и той каза можеш да минеш с малко но можело и с много.Оставих му аз колата и след 2 часа ми се обажда и ми казва че ремонта штял да баде доста скъп (около 800-1000лв.според зависи -кво значи това и аз незнам)Та след като се скъсал ремъка се оказва че бил влязъл при агренажния и се е омотал в следствие на което превърта и клапаните биле счупени всички.Трябвало да се прави ремонт на главата,нови клапани и тн.Та въпроса мие може ли буталата да са изкривени и ориентировъчно колко струва такъв ремонт.Мерси.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
При тоя двигател, където гърбицата на разпределителния вал натиска директно клапана, наистина са възможни непоправими поражения и по буталата. Добре е да се огледат. На мен нещо не ми се вярва, обаче, да са се срещнали клапаните вследствие на скъсване на ремъка, който трябва да влезе в ангренажния и да доведе до скъсване или прескачане, а и след като си я спрял много бързо.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Re: Проблем възникнал в следствие скъсване на ремък
ivan85 написа:Здравейте колеги. Вчера тъкмо се прибрах от работа и реших да паркирам започнаха да се чуват някакви странни звуци от двигателя.Днес я закарах на майстор и се оказа че ремъка на алтернатора се е скъсал.Попитах за цена и той каза можеш да минеш с малко но можело и с много.Оставих му аз колата и след 2 часа ми се обажда и ми казва че ремонта штял да баде доста скъп (около 800-1000лв.според зависи -кво значи това и аз незнам)Та след като се скъсал ремъка се оказва че бил влязъл при агренажния и се е омотал в следствие на което превърта и клапаните биле счупени всички.Трябвало да се прави ремонт на главата,нови клапани и тн.Та въпроса мие може ли буталата да са изкривени и ориентировъчно колко струва такъв ремонт.Мерси.ФИЯТ МАРЕЯ 1,9 ТД 98г. HLX WEEKEND-страхотно удоволствие е да шофираш такъв автомобил.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар