Ето отговор на много въпроси които си задавахме през студените януари и февруари.. не,че прогнозите за март са кой-знае колко обещаващи! И к’во май ВЕРИТАСА не е вече в нафтата?! http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?t...ftmenu=1&act=2Линка не е актуален! Вече.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо замръзва нафтата?
Collapse
X
-
Re: Защо замръзва нафтата
vesko.t написа:Nino,на срещата във Велинград купих"Автопазар",там я имаше същата статия...Просветиха ни по въпроса...SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Като стана въпрос за нафтата в Австрия, брат ми който живее там кара само с BP Ultimate. По неговите думи - това е превъзходно гориво. Вярно, че е по скъпо с 3-4 цента в сравнение с дизела от OMV, Shell и т.н., но когато колата ти гори по-малко за какво говорим......... говорим за 5,8/100 градско зимата двигател 1.9 TDI 90 коня.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
Здравейте, В оф роуд форума, намерих един доста интересен експеримент с няколко вида нафта. http://www.offroad-bulgaria.com/show...462#post55146204/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
brat_John написа:Като стана въпрос за нафтата в Австрия, брат ми който живее там кара само с BP Ultimate. По неговите думи - това е превъзходно гориво. Вярно, че е по скъпо с 3-4 цента в сравнение с дизела от OMV, Shell и т.н., но когато колата ти гори по-малко за какво говорим......... говорим за 5,8/100 градско зимата двигател 1.9 TDI 90 коня.Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
ivannik написа:brat_John написа:Като стана въпрос за нафтата в Австрия, брат ми който живее там кара само с BP Ultimate. По неговите думи - това е превъзходно гориво. Вярно, че е по скъпо с 3-4 цента в сравнение с дизела от OMV, Shell и т.н., но когато колата ти гори по-малко за какво говорим......... говорим за 5,8/100 градско зимата двигател 1.9 TDI 90 коня.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Гледам разбутала се е една стара тема. Колегата Stefanaki е прав, че с днешна дата нямам представа как е цената на дизела, но мога да кажа, че не се различава много от цените тук, а и той е дал актуална справка. По него време имаше малка разлика между V-Power и Ultimate на ВР. Говорим за по-качествените горива на двете вериги.Колкото до снимката в предния пост, обикновено в нафтата замръзва парафина. Колкото е по-чиста в смисъл по-добре рафинирана нафтата толкова по-няма какво да замръзне. В този ред на мисли дизела на ВР (в БГ нямаме бензиностанции на Бритиш Петролеум) беше наистина върха. Като наливаш изобщо не се пени, че даже и не мирише на нафта - като водичка беше. А иначе спасението за нашите условия е антигел добавки и аз наливам само Alpin Diesel от OMV... естествено не на Фиата от подписа. Сега карам друго но от време на време сядам и в Типото.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар