Здравейте колеги. Купих си нов датчик. Четох в книгата за Мареа и видях каквото е показано на прикачената картинка. Гледах, пипах, кабели, тръби, маркучи... но това не можах да го видя. Не е просто да съм погледнал - 20 мин. изследвах на свален акумулатор... с достъп.... и пак не разбрах. Може ли някой да ми даде някакви напътствия за смяна на тоз датчик?? Че май съм за смях... До колкото разбрах - пада се под нивото на свещите, определено се достъпва отгоре и отзад, но трябва да махна въздуховодната тръба дето идва от въздушния филтър и отива към интеркулера...?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мареа ТД100 смяна на датчик на оборотомера
Collapse
X
-
Колегата преди мен ти е отговорил правилно,а от мен още нещо.Картинката която си поснал не е от ТД 100, а от ТД 125.Не ти ли направи впечетление че помпата е бош с електроно управление и дюзите са пет?Въпреки всичко датчика е показан къде е само де то ти го търсиш горе а той е долу! Успех!!!
Коментар
-
Благодаря хора... С малко търсене го намерихме с моя майстор... Отдолу над стартера, като се бърка между генерацията и десния носач. От канала може да се види само кабелчето на датчика... Останалото е с напипване... като се тръгне по кабела се стига до датчика и както каза колегата, със болт с "италианска" звезда. Майстора ми си има накрайници спец. за тях.Вече няколко дена карам така и проблема с оборотомера изчезна... поне 77 лв си отидоха по предназначение...Благодаря още веднъж.Fiat Marea 1997, 1.9 TD 100 Hp, Combi
Коментар
-
atanasrusev написа:Благодаря хора... С малко търсене го намерихме с моя майстор... Отдолу над стартера, като се бърка между генерацията и десния носач. От канала може да се види само кабелчето на датчика... Останалото е с напипване... като се тръгне по кабела се стига до датчика и както каза колегата, със болт с "италианска" звезда. Майстора ми си има накрайници спец. за тях.Вече няколко дена карам така и проблема с оборотомера изчезна... поне 77 лв си отидоха по предназначение...Благодаря още веднъж.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар