Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

fiat stilo 1.9 jtd гасне през 100 метра

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

не защо?

Коментар

Лаптоп имаш ли ? Вземи си един ваг-ком и я виж сам.Не може да не записва грешка !
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

chaveto написа:
        iakvvu написа:
        А според теб каква е вероятноста проблема да е в датчика,ако мотора работи и не гасне и ако оборотомера работи???.
        Ми то всичко като си работи и мотора не гасне за каква вероятност говорим Колега емзо идеите може да са ми гениални, но нищо не пречи на автора да погледне когато изгасне двигателя дали работи оборотомера. Това е най елементарното нещо с което може да се почне, но както казах има по компетентни които са сменили два датчика и слагат всичко под общ знаменател и веднага трябва да се направят на С......................
        Да,ама не!!! Мотора работи,оборотомера отчита,но след загасяне не пали докато не изстине.Ако си следил темите на колегите ще разбереш че това е много често срещан проблем и най интересното е че никой не се е оплакал че оборотомера не отчита.
        AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
        HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
        Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Може да не са забелязали, че оборотомера не отчита. Мен все ме кара нещо да си мисля, че заради това, че не се записва грешка има някакъв проблем с датчика на разпределителният вал. Поне аз доколкото съм правил проби и т.н. при двата датчика грешката е една и съща ако се запише. При изключване на въпросният датчик двигателя гасне и докато не се върне контакта не пали. Смисъл двигателя работи вдигат се 4000об/м датчика се изключва принудително и двигателя загасва, но дори и да се включи двигателя не запалва, трябва да се върне контакта и тогава си пали. Не искам да подвеждам колегата да го сменя защото си е по скъп от другият и ако така ще открива проблема..................... По добре ако има с кой да го размени за проба и да пише.

Коментар

Имах абсолютно същия пролем на FIAT Punto 2000 1.9 JTD. Само дето първо гаснеше и после светваше лампата. Оказа се, че прегрява някакъв датчик, който следи някакви зъби и чудеса по коляновия вал. Имай предвид, че датчиците там са няколко. На мен ми смениха 1, но се оказа, че не е той, та трябваше да сменям още един дкато го уцелим

Коментар

Prozerpina написа:
              Имах абсолютно същия пролем на FIAT Punto 2000 1.9 JTD. Само дето първо гаснеше и после светваше лампата. Оказа се, че прегрява някакъв датчик, който следи някакви зъби и чудеса по коляновия вал. Имай предвид, че датчиците там са няколко. На мен ми смениха 1, но се оказа, че не е той, та трябваше да сменям още един дкато го уцелим
              Датчици много, ако всеки път сменяш докато улучиш датчика, по-добре смени диагностика.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Prozerpina написа:
                Аз знам, че са 6 датчиците там - по един на всеки 60 градуса. Радвам се, че са уцелили от втория път...
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

на последната диагностика показа грешка Р0191 Неправилно показание/не е регулиран датчика за пределната температура на горивото и Р0235 Неизправност във веригата на датчик А на турбокомпресора.Някой ако е имал такъв проблем нека да пише.

Коментар

vaseto_stilo написа:
                    на последната диагностика показа грешка Р0191 Неправилно показание/не е регулиран датчика за пределната температура на горивото
                    Най-вероятно това е проблема за гасненето. Виж тези темиhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...48410aДано да не е това проблема. Питай 2she и JTD, те ще ти помогнат със съвети, защото са минали по този път.Като се замисля не знам дали е по-добре проблема да е в помпата или в регулатора на налягане. И двата ремонта струват доста.Грешката Р0235 90% излиза при спукан въздухопровод след турбината. Имаше такъв случай с колега от форума, а и лично неволно ми се наложи да го изпитам при моята кола и при една алфа 156 2,4 jtd. Другия вариант е да има проблем с map датчика, но със сигруност си провери въздухопроводите.PS: Кво става с тия диагностики напоследък. На всеки му казват че колата му е перфектна, пък после се оказва че има грешка Р0191. Вече се чудя "диагностиците" дали избощо проверяват за грешки дори. Колеги пишете ги тия сервизи в които ходите, за да не се лъжат други колеги да ходят там.
                    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vaseto_stilo написа:
                      на последната диагностика показа грешка Р0191 Неправилно показание/не е регулиран датчика за пределната температура на горивото и Р0235 Неизправност във веригата на датчик А на турбокомпресора.Някой ако е имал такъв проблем нека да пише.
                      Колега при задръстване на датчика за високото налягане на команрел помпата дава такава грешка и при мен го направи един път слагаш млко бензин в нафтата и някаква присадка и пробваш дали ще се отпуш при мен стана дано имаш и ти късмет щото този датчик струва към 400 кинта успех.
                      Fiat Marea 1.9 Jtd 110 hp
                      ----------------------------
                      Peugeot boxer ІІ 2.2HDI

Коментар

до сега точно тези теми четох.дано да не ми е такъв проблема

Коментар

Виж тази тема..спомняш ли си онова 0х1320? Същата ли беше?http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F7%E8%EAАко е същото - датчик на разпределителен вал...до колкото виждам.
                          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

при мен изписа 0x1671

Коментар

GTipo написа:
                              Виж тази тема..спомняш ли си онова 0х1320? Същата ли беше?http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F7%E8%EAАко е същото - датчик на разпределителен вал...до колкото виждам.
                              0х1320 е проблем с датчика на коляновия вал, но на колегата не му е това проблема
                              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vaseto_stilo написа:
                                при мен изписа 0x1671
                                Според аутодата грешката е датчик налягане гориво
                                Fiat Marea 1.9 Jtd 110 hp
                                ----------------------------
                                Peugeot boxer ІІ 2.2HDI

Коментар

Working...
                                X