не защо?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
fiat stilo 1.9 jtd гасне през 100 метра
Collapse
X
-
chaveto написа:iakvvu написа:А според теб каква е вероятноста проблема да е в датчика,ако мотора работи и не гасне и ако оборотомера работи???.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Може да не са забелязали, че оборотомера не отчита. Мен все ме кара нещо да си мисля, че заради това, че не се записва грешка има някакъв проблем с датчика на разпределителният вал. Поне аз доколкото съм правил проби и т.н. при двата датчика грешката е една и съща ако се запише. При изключване на въпросният датчик двигателя гасне и докато не се върне контакта не пали. Смисъл двигателя работи вдигат се 4000об/м датчика се изключва принудително и двигателя загасва, но дори и да се включи двигателя не запалва, трябва да се върне контакта и тогава си пали. Не искам да подвеждам колегата да го сменя защото си е по скъп от другият и ако така ще открива проблема..................... По добре ако има с кой да го размени за проба и да пише.
Коментар
-
Имах абсолютно същия пролем на FIAT Punto 2000 1.9 JTD. Само дето първо гаснеше и после светваше лампата. Оказа се, че прегрява някакъв датчик, който следи някакви зъби и чудеса по коляновия вал. Имай предвид, че датчиците там са няколко. На мен ми смениха 1, но се оказа, че не е той, та трябваше да сменям още един дкато го уцелим
Коментар
-
Prozerpina написа:Имах абсолютно същия пролем на FIAT Punto 2000 1.9 JTD. Само дето първо гаснеше и после светваше лампата. Оказа се, че прегрява някакъв датчик, който следи някакви зъби и чудеса по коляновия вал. Имай предвид, че датчиците там са няколко. На мен ми смениха 1, но се оказа, че не е той, та трябваше да сменям още един дкато го уцелимA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Prozerpina написа:Имах абсолютно същия пролем на FIAT Punto 2000 1.9 JTD. Само дето първо гаснеше и после светваше лампата. Оказа се, че прегрява някакъв датчик, който следи някакви зъби и чудеса по коляновия вал. Имай предвид, че датчиците там са няколко. На мен ми смениха 1, но се оказа, че не е той, та трябваше да сменям още един дкато го уцелимSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
vaseto_stilo написа:на последната диагностика показа грешка Р0191 Неправилно показание/не е регулиран датчика за пределната температура на горивото
Коментар
-
vaseto_stilo написа:на последната диагностика показа грешка Р0191 Неправилно показание/не е регулиран датчика за пределната температура на горивото и Р0235 Неизправност във веригата на датчик А на турбокомпресора.Някой ако е имал такъв проблем нека да пише.Fiat Marea 1.9 Jtd 110 hp
----------------------------
Peugeot boxer ІІ 2.2HDI
Виж тази тема..спомняш ли си онова 0х1320? Същата ли беше?http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F7%E8%EAАко е същото - датчик на разпределителен вал...до колкото виждам.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
GTipo написа:Виж тази тема..спомняш ли си онова 0х1320? Същата ли беше?http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F7%E8%EAАко е същото - датчик на разпределителен вал...до колкото виждам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар