Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спукан INTERCOOLER ! ! !

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Спукан INTERCOOLER ! ! !

    Някой може ли да ми каже дали някъде в София лепят интерколери и ако лепят колко струва или пък от къде мога да си намеря втора употреба и за каква цена горе долу??? Защото днес бях в Супер Дизел на диагностика и там малко ме стреснаха като ми казаха, че може да е и до 900 - 1000лв! Ще бъда благодарен ако споделите мнението си.
    FIAT BRAVO 1.9JTD 2001

    #2
    Колега, каква е колата ти.
    Тря'а напиша нещо тука, нали

    Коментар


      #3
      Хайде ще ти отговоря и тук, макар че няма нужда да пускаш 2 теми с един и същи въпрос. Първо - трябвало е да ти покажат спуканото. Второ - отиваш при който и да е майстор дето претендира че лепи радиатори, питаш го срещу колко ще ти залепи този радиатор, без да се обясняваш от какво е, и като ти каже повече от 20-30-50 лева - отиваш при следващия майстор, и така... Ако не - избираш си произволна тема от раздел Продава, в която се продава кола на части, или някоя от моргите, които продават във форума, купуваш интеркулер за 50-100 лева, измиваш го перфектно, слагаш го, отиваш в супер дизел, и им казваш да се застрелят и да се обесят с лепилото, и им показваш чисто новия интеркулер за 280 лева от ауто италия, и им пожелаваш да си направят един банкет с техните 900-1000 лева

      Коментар


        #4
        Е да аз пропуснах да кажа, че колата е Браво 1.9JTD. Ами аз исках да видя къде е спукан, но те ми казаха, че е на много кофти място и няма как да го видя, но текло масло от там и издавал някакъв странен шум. И ми поясниха, че в следствие на това ми пуши толкова яко колата, а от там може и да похарчва малко повече гориво. Дали е така незнам, точно в тази област (турбини, интерколери и т.н) съм лаик и затова се консултирам с вас. Иначе мерси за съвета, ще трябва в най - скоро време да го направя и разбира се да видя дали наистина е спукан интерколера. п.с А дали само от него може да се увеличи доста дима от колата?
        FIAT BRAVO 1.9JTD 2001

        Коментар


          #5
          Незнам за дима, но през въпросния интеркулер минава предимно въздух който се охлажда, а и той е набутан зад левия ти халоген т.е. отпред и отдолу е бронята, отзад е гумата. Та мисълта ми е, че за да е спукан трябва или яко да си шибнал в някой трап, че чак бронята да си поломил, или да и отхвръкнало камъче от някой пред теб и да е уцелило точно решетката на бронята пред кулера. Егаси минималния шанс а :D, най-добре иди до колегата "vsd", голям пичага е и съм сигурен че повече ще ти свърши работа отколкото онези клоуни в сервиза кадето си ходил
          Fiat Bravo JTD '99

          Коментар


            #6
            Ако има дори миниатюрна дупчица в радиатора на кулера така ще свири/свисти/, че ще го чуваш дори вътре в купето...Ако ли не - търси си причината за пушека другаде.
            M-Benz E 250 TD 150hp
            M-Benz 200d 75 hp
            Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

            Коментар


              #7
              Купуваш си течен метал на Бизон, зашкурващ лекичко за да е грапаво спуканото, обезмасляваш и лепиш. Много радиатори така съм си залепил и досега не е имало проблем след това. Лепилото мисля, че струваше около 10лв но какво количество беше ще те излъжа.

              Коментар

              Working...
              X