Здравейте на всички. Питането ми е за щангата на двигателя. При смяна трябва ли да се внимава за нещо спецялно или просто се маха старата и се слага нова. Видях че на мястото на закрепване към купето , улеят в които се стяга болта е елипсовиден което значи че може да се регулира. От както се разби тампона на тази щанга започна да предава много вибрации към купето. Ако някой е сменял такова нещо нека сподели опит. Благодаря предварително. Колата е от подписа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на щанга на двигателя
Collapse
X
-
Току що я купих 30,20 лв. Предполагам че монтажа не е кой знае каква философия но като гледам стария се вижда че се е отворил един луфт което ми говори че щангата е държала двигателя с около милиметър два по напред. Просто ще го сменя и ще гледам задния болт да е на същото място като до сега.Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
Коментар
-
chaki написа:Току що я купих 30,20 лв. Предполагам че монтажа не е кой знае каква философия но като гледам стария се вижда че се е отворил един луфт което ми говори че щангата е държала двигателя с около милиметър два по напред. Просто ще го сменя и ще гледам задния болт да е на същото място като до сега.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
chaki написа:Току що я купих 30,20 лв. Предполагам че монтажа не е кой знае каква философия но като гледам стария се вижда че се е отворил един луфт което ми говори че щангата е държала двигателя с около милиметър два по напред. Просто ще го сменя и ще гледам задния болт да е на същото място като до сега.
Коментар
-
точна на тая щанга ми е закъсан тампона от към двигателя,правих се на майстор и сложих една дебела гума, явно е много плътна и дебела и не обира вибрациите, иначе пък на другия край от към купето чрез допир не вибрира толкова много тампона, явно докато не се купи нова няма да стане ясно.Интересно е че на моменти явно се позастопорява и поутихва, факт е че и при студен двигател се засилва но това е нормално мисля, когато превключвам 2 ра и трета има едно леко заклащане на колата.Един нормален старт не мога да направя, камоли да се изтреляш на някой кръстовище.......кофтиНякой беше писал в форума на Ланчия че тия тампони се избиват и се сменят с оригинални, някой правил ли го е ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар