Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помпа Fiat marea weekend 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помпа Fiat marea weekend 1.9 JTD

Колеги някой нясно ли е къде се намира помпата на резервоара и става ли да се обслужи без канал. Ще съм благодарен някой ако сподели.
    Fiat Marea 1.9 Jtd 110 hp
    ----------------------------
    Peugeot boxer ІІ 2.2HDI

Re: Помпа Fiat marea weekend 1.9 JTD

moetomiki написа:
    Колеги някой нясно ли е къде се намира помпата на резервоара и става ли да се обслужи без канал. Ще съм благодарен някой ако сподели.
    Не ти е нужен канал. Потопена е в резервоара от горната страна. Трябва да се вдигне мокета отзад в багажника зад резервната гума и ще го видиш къде е.

Коментар

Airfan написа:
      moetomiki написа:
      Не ти е нужен канал. Потопена е в резервоара от горната страна. Трябва да се вдигне мокета отзад в багажника зад резервната гума и ще го видиш къде е.
      Колега благодаря ти за светкавичния отговор след малко слизам да видя какво мога да направя по въпроса.
      Peugeot boxer ІІ 2.2HDI

Коментар

moetomiki написа:
        Airfan написа:
        moetomiki написа:
        Колега благодаря ти за светкавичния отговор след малко слизам да видя какво мога да направя по въпроса.
        Успех.

Коментар

аз пък защо се си мисля че е под задната седалка под мокета

Коментар

lubomm написа:
            аз пък защо се си мисля че е под задната седалка под мокета
            Там има други неща и друго оборудване при някои модели.

Коментар

Намерих помпата свалих я почистих цетката но колата не се оправи "пуши та се не трае"и не върви. Имам други притеснения когато сменях горивния филтър забелязах, че не е пълен догоре с нафта и имам съмнения, че не стига достъчно гориво . Днес като се занимавах с тази работа реших да си източа малко нафта през маркуча дето е отгоре на филтъра и ми направи впечатление ,че не хврля много силно помпата .За около минута и нещо напълни 2 литра и ми се струва че е слабо налягането.Какъв горе долу трябва да е дебита на помпата?
              Peugeot boxer ІІ 2.2HDI

Коментар

За пушенето търси проблем в заседнал/засядащ ЕГР-клапан, дебитомер и пробити въздуховоди някъде от филтъра до колектора, това са най честите причини за многото сажди.

Коментар

chaveto написа:
                  За пушенето търси проблем в заседнал/засядащ ЕГР-клапан, дебитомер и пробити въздуховоди някъде от филтъра до колектора, това са най честите причини за многото сажди.
                  Къде се намира този ЕГР-клапан ? Само ми го кажи къде е и съм го свалил
                  Peugeot boxer ІІ 2.2HDI

Коментар

Не трябва да го махаш ами да го запушиш. Виж тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=32945

Коментар

chaveto написа:
                      Не трябва да го махаш ами да го запушиш. Виж тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=32945
                      Колега възможно ли е този "ЕГР" да се запуши от веднъж за няколко километра или се получава с течение на времето.Питам защото при мен стана за ден, ако е така утре да го разглобявам за основно почистване и запушване пък ако не се оправи ще трябва да се ходи на стенд но не знам дали и те ще могат да ми кажат нещо защото не са се появявали грешки на компютъра.
                      Peugeot boxer ІІ 2.2HDI

Коментар

moetomiki написа:
                        chaveto написа:
                        Колега възможно ли е този "ЕГР" да се запуши от веднъж за няколко километра или се получава с течение на времето.Питам защото при мен стана за ден, ако е така утре да го разглобявам за основно почистване и запушване пък ако не се оправи ще трябва да се ходи на стенд но не знам дали и те ще могат да ми кажат нещо защото не са се появявали грешки на компютъра.
                        Ако ще го изолираш с ламаринка, няма смисъл да го почистваш!

Коментар

колеги абе аз моя го изолирах за малко и пак се върнах по старо му.разликата беше само в това ,че ми меришеше повече на изгорели газове . абе някой замислял ли се е ако откачи само маркучлето от вакуумпомпата кадето влиза в онова клапанче на гредата под предното стъкло.на мен близо 4 години (преди 1 месец го закачих ,когато изолирах егр)ми седи измъкнато ,а проблеми съм нямал.след като разглобих трабите да затапа егр ми се видя, че е адски чисто спрямо на другите .може процедурата да се избегне с откачане на 1 маркучл. е какво мислите? колегата може да спести 15 мин работа и по-малко димене ,отколкото с изолиран егр

Коментар

Ако откачиш маркучлето, теоретично би трябвало да изолираш ЕГР-а, но на практика се оказва, че много често ЕГР е заял в отворено положение или просто изпуска, като по този начин прави байпас на турбината и губиш от възможностите на автомобила.

Коментар

явно моя си е бил наред щото колата "пере" здраво и няма някакви глъхнения и сецания и т.н. еми колегата да се лови да изолира щом е така

Коментар

Working...
                              X