lubomm написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
помогнете за клапана в резервоара на дизела
Collapse
X
-
Бензиновите имат капаче освен, че отвора е по-малък за да не може да напъхаш пистолета на дизела и да си сипеш нафта в колата. Обратният вариант е възможен - да си сипеш бензин в дизелова кола, защото отвора е по-голям и пистолета влиза :D То малко на друго заприличаха обясненията ама Според мен без да съм го свалял предполагам че маркуча, който отива от гърлото към резервоара е двоен. В средата минава по-малък за горивото, а останалото пространство от по-големият маркуч, който се вижда отвън е за да излиза въздуха. То и самото гърло ако се загледаш отстрани има нещо като отвори, но това си е мое предположение.Колега lubomm пробвай да свалиш гърлото заедно с маркуча и мисля, че ще разбереш принципа и след това задължително да пишеш как си се справил, може и със снимки. Само си приготви нови скоби, защото е захванат към резервоара с тези "еднократните".Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ilko-gd написа:Според мен без да съм го свалял предполагам че маркуча, който отива от гърлото към резервоара е двоен. В средата минава по-малък за горивото, а останалото пространство от по-големият маркуч, който се вижда отвън е за да излиза въздуха. То и самото гърло ако се загледаш отстрани има нещо като отвори, но това си е мое предположение.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Принципно при бензиновите с клапана беше идеята заради безоловният бензин, но сега вече всичкият е еднакъв и може да се приеме, че става и с пистолета за нафтата. Макар, че има пистолети за нафта които са тънки. Каква е вероятността нещо да е сменяно по самият резервоар и да е сложено от бензинова и затова сега колегата да има проблем с нафтата.
Коментар
-
chaveto написа:Принципно при бензиновите с клапана беше идеята заради безоловният бензин, но сега вече всичкият е еднакъв и може да се приеме, че става и с пистолета за нафтата. Макар, че има пистолети за нафта които са тънки. Каква е вероятността нещо да е сменяно по самият резервоар и да е сложено от бензинова и затова сега колегата да има проблем с нафтата.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
От начало и аз като купих колата имах същия проблем,докато невидях как ме зареждат на една бензиностанция.Пистолета за зареждане бе опрян плътно във вътрешния(черния гофриранмаркуч) и бе стистнат до край.По-късно пробвах и аз но не се получизавъртях пистолета малко на ляво стистнах пак и този път пистолетане изключи.От тогава нямам проблеми,просто завъртам по-малко ипробвам докато стане.Днес си заредих до горе без проблем-бързо и лесно.Fiat Palio Weekend JTD80
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар