Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

помогнете за клапана в резервоара на дизела

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

помогнете за клапана в резервоара на дизела

та имам един клапан в резервоара дет не знам какво прави но много бавно пропуска на колонката за нафта и като наливам от тубичка пак е скръб ,та въпроса ми как се маха или как да го направя да прпуска в резервоара повече мерси

какво стана не разбрахте ли каво искам да направя или не сте отстранявали такъв проблем щот сте нямали не рзбрах

Коментар

Такъв клапан няма колега. Мисля, че така са получава, когато е запушена трабичката за въздуха.

Коментар

naskobg написа:
        Такъв клапан няма колега. Мисля, че така са получава, когато е запушена трабичката за въздуха.
        Аз във маркуча виждам нещо червено и мисля че е някакъв клапан незнам защо но така мисля(ако няма как да си отпуша маркуча че не знам де се намира)

Коментар

Щом го виждаш ти, значи и фотоапаратът може да го види. Чакаме снимка на това червено нещо.

Коментар

ок оги ама утре ще го наснимам явно само аз имам проблем там мерси

Коментар

lubomm написа:
              Аз във маркуча виждам нещо червено и мисля че е някакъв клапан ...
              Аз пък предполагам че е капачка от тубичка или шише с което някой е наливал гориво ...
              Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

Това червеното пистолета на колонката се поставя в него. Диаметъра му отговаря на диаметъра на пистолета- да не заредиш бензин в дизелова кола. Така мисля, а може и да не съм прав.
                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dobrujanetza написа:
                  Това червеното пистолета на колонката се поставя в него. Диаметъра му отговаря на диаметъра на пистолета- да не заредиш бензин в дизелова кола. Така мисля, а може и да не съм прав.
                  Май май ще излезеш прав и аз така видях и го наснимах ама защо не ми поема се бълбука и съм на изчакване и после пак и пак голяма мъка ако трябва да напълня резервоара ,сега ще сложа снимки.Айде моля помагайте с някой съвет
                  Прикачени файлове

Коментар

Направи каквото пише naskobg-виж маркуча за въдуха/изпаренията/ дали не е запушен?
                    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dobrujanetza написа:
                      Направи каквото пише naskobg-виж маркуча за въдуха/изпаренията/ дали не е запушен?
                      добре де ама ако някой го е правил нека обясни че не съм се навирал толкова много и дали тоз маркуч отдушника се маха със скоби и лесно ли е

Коментар

Няма такъв маркуч - при JTD системата е затворена. По-скоро има един маркуч, който тръгва от върха на резервоара и се влива отново някъде в тръбата за наливане, като идеята му е изблъскания от горивото въздух да не направи въздушна възглавница. Между другото, аз си мисля, че имаш някакви боклуци или нещо изпуснато в тръбата за наливане, за да не иска да влиза нафтата.

Коментар

Airfan написа:
                          Няма такъв маркуч - при JTD системата е затворена. По-скоро има един маркуч, който тръгва от върха на резервоара и се влива отново някъде в тръбата за наливане, като идеята му е изблъскания от горивото въздух да не направи въздушна възглавница. Между другото, аз си мисля, че имаш някакви боклуци или нещо изпуснато в тръбата за наливане, за да не иска да влиза нафтата.
                          ами смятам да проверя като надяна нещо но сега не се сещам какво но утре и ще пиша какво е станало .Аз първоначално щот не се вижда хубаво таз червена пласмаса каква е но като я снимах видях че няма клапан а аз я мислех за клапан.Аи мойта е тд 100

Коментар

Абе там отгоре има едно пластмасово капаче, което при теб го няма, може би се е счупило и е паднало навътре. Не ръчкай много, тъй като може би има цедка някъде навътре по тръбата и може да се скъса/счупи.

Коментар

не рзбрах само за какво капаче ства въпрос ако може някой да снима че да знам какво да търся в тръбата или в резервоара

Коментар

Working...
                              X