Привет колеги!Ето и моят проблем! Вчера прибирайки се от Плевен,на таблото светна дюзата за трупането на грешки.Разбрах,че се е записала грешка и днес отидох да я закачат.Грешката се оказа в:’EGR(запушен)".Нямам проблеми с динамиката,вървежа и дима!Оборотите са стабилни на празен ход-850.От сервиза ми казаха,че не е нещо фрапантно и може да се кара така.. :D ..Да обаче поради факта,че пътувам доста често извънградско не искам да оставям проблема до тук.Попрочетох доста темата на Оги за затапването,но все пак бих искал да чуя отново мнения и съвети!Поздрави и късмет на всички!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
EGR-запушен!
Collapse
X
-
не спамвайте и тая тема с излишни коментари за EGR .... просто е излишно пак да започвате спора за и против !!!Всеки си има глава на раменете и може сам да прецени !http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=32945AUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
Днес около 1 час се занимавах да почистя това ЕГР!Успях обаче да почистя само отвора който е към колектора!Другия отвор от към механичния клапан не можах Нямах необходимото време и нерви за да отвия гайките,които са разположени адски гадно!П.П Сигурно и аз ще направя интервенцията със затапването,но може би след някой и друг ден!Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...
Коментар
-
Vladim написа:i4kin написа:Да се смени с втора употреба става ли...или е по-добре почистването му.?FIAT MAREA WEEKEND 1.9 JTD 2002 81kw ELX 110 катърчета FIAT TEMPRA SX 1.6i.e.cat 1991 тънка пиличка,която не е мирисала бензин от 2005 г.
Коментар
-
ilia.parvanov написа:А при моя мотор от подписа може ли защото ми казаха ,че комуникирал с дебитомера и не ставало Rolling Eyes говоря за затапванетоBravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...
Коментар
-
Мисля че грешка свързана с електрическия ЕГР клапан - води до светване. Но пък запушен ЕГР категорично не води до светване ! За тези двигатели де, тд100 и жтд 105. Дори при мен - месец след последното закачване на компютър, нямаше записана грешка ЕГР. Утре-вдругиден ще ходя пак на диагностика, профилактично, да видим дали ще има грешка.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар