Това е една простотия на BOSH - датчик за газта, който подава информация към компютъра колко газ подаваш. Започна да ми свети лампата на таблото (индикатора) и като я закачихме на компютър даде грешка в този датчик. Оказа се обаче, 4е е иззносен и е за смяна и в крайна сметка нов и то менте струва 450 лв. а оригинален на BOSCH eкъм 900 лв. Сложих втора употреба и след като платих за него 150 лв се получи същия проблем след месец. Някой знае ли евтино решение на проблема? Голям боклук са сложили на педала на газта а и няма нищо в него за такива пари???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПРОБЛЕМ С ДАТЧИКА НА ГАЗТА - FIAT BRAVA JTD 105
Collapse
X
-
Re: ПРОБЛЕМ С ДАТЧИКА НА ГАЗТА - FIAT BRAVA JTD 105
aandro написа:Това е една простотия на BOSH - датчик за газта, който подава информация към компютъра колко газ подаваш. Започна да ми свети лампата на таблото (индикатора) и като я закачихме на компютър даде грешка в този датчик. Оказа се обаче, 4е е иззносен и е за смяна и в крайна сметка нов и то менте струва 450 лв. а оригинален на BOSCH eкъм 900 лв. Сложих втора употреба и след като платих за него 150 лв се получи същия проблем след месец. Някой знае ли евтино решение на проблема? Голям боклук са сложили на педала на газта а и няма нищо в него за такива пари???Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
-
Аз съм го сменял, на супер смотано място е.Виж това:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=379223#379223 - като препрочъвам елиминирането на този куплунг и директно запояване и изолиране с термошлаух и т.н.+ това:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=407117#407117F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
cokata_23 написа:aandro написа:Това е една простотия на BOSH - датчик за газта, който подава информация към компютъра колко газ подаваш. Започна да ми свети лампата на таблото (индикатора) и като я закачихме на компютър даде грешка в този датчик. Оказа се обаче, 4е е иззносен и е за смяна и в крайна сметка нов и то менте струва 450 лв. а оригинален на BOSCH eкъм 900 лв. Сложих втора употреба и след като платих за него 150 лв се получи същия проблем след месец. Някой знае ли евтино решение на проблема? Голям боклук са сложили на педала на газта а и няма нищо в него за такива пари???
Коментар
-
cokata_23 написа:aandro написа:Това е една простотия на BOSH - датчик за газта, който подава информация към компютъра колко газ подаваш. Започна да ми свети лампата на таблото (индикатора) и като я закачихме на компютър даде грешка в този датчик. Оказа се обаче, 4е е иззносен и е за смяна и в крайна сметка нов и то менте струва 450 лв. а оригинален на BOSCH eкъм 900 лв. Сложих втора употреба и след като платих за него 150 лв се получи същия проблем след месец. Някой знае ли евтино решение на проблема? Голям боклук са сложили на педала на газта а и няма нищо в него за такива пари???
Коментар
-
aandro написа:cokata_23 написа:aandro написа:Това е една простотия на BOSH - датчик за газта, който подава информация към компютъра колко газ подаваш. Започна да ми свети лампата на таблото (индикатора) и като я закачихме на компютър даде грешка в този датчик. Оказа се обаче, 4е е иззносен и е за смяна и в крайна сметка нов и то менте струва 450 лв. а оригинален на BOSCH eкъм 900 лв. Сложих втора употреба и след като платих за него 150 лв се получи същия проблем след месец. Някой знае ли евтино решение на проблема? Голям боклук са сложили на педала на газта а и няма нищо в него за такива пари???Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
-
cokata_23 написа:aandro написа:cokata_23 написа:aandro написа:Това е една простотия на BOSH - датчик за газта, който подава информация към компютъра колко газ подаваш. Започна да ми свети лампата на таблото (индикатора) и като я закачихме на компютър даде грешка в този датчик. Оказа се обаче, 4е е иззносен и е за смяна и в крайна сметка нов и то менте струва 450 лв. а оригинален на BOSCH eкъм 900 лв. Сложих втора употреба и след като платих за него 150 лв се получи същия проблем след месец. Някой знае ли евтино решение на проблема? Голям боклук са сложили на педала на газта а и няма нищо в него за такива пари???
Коментар
-
От една година имам Браво 1.9 ЖТД и в едно нещо се убедих със сигурност за това време, колата има много електроника и букси и те се окисляват! Послушай колегата, аз с почистване на букси си оправих и потенциометъра на газта, и ел. стъклото, и горивната помпа в резервоара Yellow_Flash_Colorz_PDT_08Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
jenti написа:От една година имам Браво 1.9 ЖТД и в едно нещо се убедих със сигурност за това време, колата има много електроника и букси и те се окисляват! Послушай колегата, аз с почистване на букси си оправих и потенциометъра на газта, и ел. стъклото, и горивната помпа в резервоара Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
Коментар
-
Да колегата където е писал за въпросната букса в жабката я открих и я почистих, просто не съм карал колата повечко след това, ще видя какъв ще е резултата и ще ви пиша...[/quote]На бас по една бира, че няма да имаш проблем :DFiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар