Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за Пунто 1.7ТД 1998г 70к.с

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Provider написа:
    Е взех го,ще видим как е с разхода.Четох че го дават 8.4 на 100 градско,а Arosa-та ми лапа 7-7,5 на 100 градско така че не е кой знае колко голяма разликата.
    Честито,със здраве да си го караш и да те слуша дълго време.
    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
    I am in love with my cars

Коментар

Provider написа:
      Е взех го,ще видим как е с разхода.Четох че го дават 8.4 на 100 градско,а Arosa-та ми лапа 7-7,5 на 100 градско така че не е кой знае колко голяма разликата.
      Честито и от мен колега,и много безаварийни. А за разхода на гориво,не се притеснявай,имам познат с Пунто,каза че е около 6 на сто.
      Не е важно да приказваш много,защото изричаш думи които не трябва.
      Важни са мислите и малко слова,но да са точни и правилни.

Коментар

kameloot, как успя да го направиш този разход? Ако е извънградско съм съгласен, но в града се съмнявам много.На колегата честито за новата придобивка, желая ти много безпроблемни километри.
        FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

Replay написа:
          В Пунто винаги съм имал чувството че се движа много бързо и че колата набира добре(доти в 1,1 55),това е защото не е добре обезшумена (като Мареата например)Сега по темата:По едно време и аз търсих такова Пунто.Шумен и Тежък мотор(на всички ТД се слага хидравлика на волана).Разхода на гориво е висок за дизел.Сравнително успешен мотор без много вродени болести.Ако те грабва взимай,италианките са така
          Е как са всички италианки? С шумни и тежки мотори с висок разход за дизел разход ли? :D
          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Много тъпо тази вечер като паркирвах пред нас и леко и огунах шофьорската врата.Много ме е яд то дори не е паднала боя само е леко огънато и съвсем леко се е напукала боята в диаметър 3см,но пред блока така спират не е истина.Става все по пренаселено.А най тъпото е че ще мога да си направя каско другата седмица,защото тогава ще си е регистрирам в Пловдив на мое има.Утре ще якарам на майстор да я прегледа дали е технически изправна,и ще го питам може ли да се изчука вратата и колко пари ще ме друсне.Дано не е много
            Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
            Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.

No one ever really dies

Коментар

Е супер вчера пристигнах в Плевен,беше ми първото извънградско с Пунтото.И ми даде много добър разход 6л/100км и то с въртенето в София следобед докато изляза от града.Впонеделник го вкарвам в бокса за 1 ден да си смена филтрите,накладките и да си сложа антифриз.И после заминавам към Пловдив за регистрация.Чудя се само да си купувам ли зимни гуми или още е рано.Знаете ли някъде на по офертни цени?

No one ever really dies

Коментар

kameloot написа:
                Provider написа:
                Честито и от мен колега,и много безаварийни. А за разхода на гориво,не се притеснявай,имам познат с Пунто,каза че е около 6 на сто.
                Разхода на гориво в София особенно сутрин към 9 вечер към 6 можем да го мерим на часове не на км. Иначе по темата колегата ми има такова пунто много е доволен.Да ти е честита колицата и много да и се радваш
                Toyota Celica 98-7AFE
                Ex:Fiat Bravo JTD

Коментар

Поздрави и безаварийно!Колата е със страшен цвят, последната модификация за Пунто МК1 до 1999 г. Ако имаш късмет е възможно огледалата ти да са електрически или да имаш АБС /съдя за това по капаците на огледалата/.Че колата хвърчи е ясно, но имай впредвид по широки гуми - мин 175 и изправни предни+задни спирачки.разхода е малко висок, но само в задръствания и над 120 км/н.провери 4те подгревни свещи за зимата !!!
                  Арх. Стаменов &
                  Пунто ELX, 1.7 ТД 70

Коментар

здрава кола моита за 2 години и навити 50хил.километра сега правиа преница никакво щадене здраво окачване никакви проблеми по мотора и ел. сега е на 228хил.километра по километраш
                    пунто 1,7тд

Коментар

Е след като я взех я покарах малко и след това я вкарах в сервиза за смяна на всички консумативи.Смених всички филтри,маслото(не ми сложиха Selenia)дано не е фатално,накладките,антифириз,ангренажния ремък и ролките.Всичко с труда ми излезе 430 лв.И сега ми остава да си оправя носачите,щото поскръцва но това ще е след време надявам се да не е много належащо.Че сега нещо много пари ми отидоха.Иначе съм супер доволен от колата,извънградско разхода ми пада кажи речи на 5л/100км без да се базикам.Нямам никакви проблеми.Минах над 1000км за седмица и си е пушка.Сега се чудя само какви гуми зимни да си сложа.Насочил съм се към Sava Eskimo S3,май са добри за цената и като цяло но не съм много сигурен за размера какъв да е джантите са ми 14-ки.

No one ever really dies

Коментар

Колега честито за Пунтияка Моето ми е първа кола и все още ми служи вярно. За 4 години и 6 месеца по двигателя не съм сменял нищо. Много съм доволен и дори отвреме навреме, като ме хване крастата да го сменя с по-нова кола, бързо ми минава, защото само то си знае какво е пренасяло и има да пренесе - но така е колата е да върщи работа, но същевременно с това и да си я пазиш. Двигателя е шумен, но здрав и е като на малко багерче :D Слабото му място са ламарините - няма просто толкова тънки ламарини, но какво да се прави. Задължително си сложи едни лайсни на вратите, за да не ти правят вдлъбнатини, когато си паркирал успоредно! Много безаварийни километри
                        Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Е тва за ламарините го разбрах още на 2-рия ден.Малко си огънах шофюьорската врата на едно супер тънко дърво пред блока после забелязах че доста Пунтота имат такива пластмасови лайсни на вратите,незнам обаче сега ако не я изправя дали ще мога да си сложа.То е доста леко огънато но все пак.А те на каква цена са?И как точно се поставят.Надявам се и на мен да ми служи поне 4 години

No one ever really dies

Коментар

Ако не е вдлъбната много вратата и не те дразни, може и така да ги налепиш. За цена не мога да ти кажа понеже ги взех преди доста време, но със сигурност не са скъпи и ги има във всеки тунинг магазин :D Повечето са самозалепващи се и се слагат супер лесно. Така ще паркираш спокоен, проблем си остават обаче бусовете, на които вратите им се отварят високо, тоест докосват вратата над лайсната :D
                            Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Е квото е тва е.Като взема заплата ще потърся.Мерси много за съвета.Между другото необърнах внимание дали си в София,но ако си можеш ли да ми кажеш в кой сервиз ходиш?

No one ever really dies

Коментар

Тази сутрин като палих колата както и вчера сутринта ми беше по трудно от обичайно.Завъртях ключа както обикновенно,колата запали поработи 2-3 секунди и загасна,всъщност може и да не е запалила точно.Предполагам разбирате какво имам предвит,после пробвах още 2 пъти и на 3-тия запали нормално.Само че изхвърли доста бял дим,и под ауспуха имаше малко черно петно на асфалта.Иначе като паля чакам да ми загасне индикатора за подгревните свещи и тогава.А през деня вече нямам проблеми дори да я паркирам за 5-6 часа и после като паля само врътвам и тръгва.Забелязах че този проблем се появи на сутринта след като заредих на едно "Eкo" в Плевен.А температурите паднаха 2-3 дни преди това,а досега съм зареждал само Лукойл и ОМВ-и,и никога не съм имал проблеми.

No one ever really dies

Коментар

Working...
                                X