Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за Пунто 1.7ТД 1998г 70к.с

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мнение за Пунто 1.7ТД 1998г 70к.с

Днес си го капарирах,утре ще ми го прехвърлят.Страшно много ми хареса,карах го върви много добре.Няма никакъв шим в купето.Направо се влюбих.Казаха ми разхода му е много нисък.Е така или иначе утре го взимам,но може някой да сподели мнение за този двигател и модел.
    Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
    Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.

No one ever really dies

Двигателя от до болка познатото старо поколение на Фиат.Не очаквай чудеса,малко по шумни са и лично мое мнение че би трябвало да са и малко по-икономични,но това не е така.Иначе доста добре реагират на газта и с лекота си носят купето.Да ти е честито и много безаварийни км.

Коментар

Мерси,дано всичко е ОК.

No one ever really dies

Коментар

Имам такова от 1г по двигателя нищо не съм правил като ремонт не включвам ремъци масла и т.н. беше на 151000км по километраж.За разхода не мога да кажа с точност колко е не съм го засичал,но е нисък.По ходовата част смених на задните носачи ремонтния комплект двата лагера с оста 35лв единия комплект. И двете задни цилиндърчета с челюстите.

Коментар

Преди пет дни и аз карах същото такова пунто,като возия не е зле,няма никакъв шум,но,идва после голямото "НО".На външен вид добре,беше леко удряно,нищо не е сменял човека от една година,пали си колата,ремъка свиреше.Общо взето е да е поддържан,и дано не ти създава проблеми.На мене много ми хареса,но аз търся комби,преди година и повече карах Ланчия Дедра,1.9 ТД - комби,и сега се спрях също на такова,само че Фият Палио ТД,така че и пунтото също е добра кола.Айде честито от мене и дано стана и аз част от този форум. И снимки да сложиш :D
          Не е важно да приказваш много,защото изричаш думи които не трябва.
          Важни са мислите и малко слова,но да са точни и правилни.

Коментар

kameloot написа:
            ...преди година и повече карах Ланчия Дедра,1.9 ТД - комби,и сега се спрях също на такова,само че Фият Палио ТД,така че и пунтото също е добра кола.Айде честито от мене и дано стана и аз част от този форум. И снимки да сложиш :D
            Малко се отклонявам от темата, но защо не си вземеш Marea Weekend щом си решил да е комби. Сега и до нова година цените ще бъдат доста ниски, за под 3000 лева можеш да се уредиш с нещо читаво и дизелово, че дори и JTD. После цените щели да тръгнат главоломно нагоре. За Палио съм чувал, че някои части (предимно ламарини) се намират по-трудно. А и Мареа-та е изключително удобна кола.
            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Денс взех Пунтото,засега всичко е ОК.Както обичам да казвам колата е стрела,стискам палци да е така и за вбъдеще

No one ever really dies

Коментар

Ами честито! Много да те радва, дано си случил :D
                She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Преди 2 часа излязох да покарам че ме сърбяха ръцете.Реших да се поразходя до Цариградско и направо си умрях от кеф.С 140 км/ч направо се чувствах така все едно летя.И колко бързо набира,направо се преродих.Аз преди това карах Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.Moжете да си представите как се чувствам сега.

No one ever really dies

Коментар

още един състезател .Ще се моля да не те срещам

Коментар

Ха честито и от мен.Задължително сложи снимка да се похвалиш както си му е реда и внимавай с тези скорости,които развиваш да не отидеш в друг раздел.

Коментар

Provider написа:
                        Преди 2 часа излязох да покарам че ме сърбяха ръцете.Реших да се поразходя до Цариградско и направо си умрях от кеф.С 140 км/ч направо се чувствах така все едно летя.И колко бързо набира,направо се преродих.Аз преди това карах Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.Moжете да си представите как се чувствам сега.
                        Не се самозабравяй с тази количка.Върви като муле.Нарочно казах муле, защото нито е кон, да бяга бързо, нито е магаре да се инати.Просто муле, яде повече от кон, не се разболява много като магаре и върши много работа, като за кон и магаре едновременно.Горе долу си и видял всичките възможности.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Е тези скорости бяха само за една вечер,исках просто да я пробвам.Иначе като цяло съм внимателен,спазвам ограниченията!

No one ever really dies

Коментар

В Пунто винаги съм имал чувството че се движа много бързо и че колата набира добре(доти в 1,1 55),това е защото не е добре обезшумена (като Мареата например)Сега по темата:По едно време и аз търсих такова Пунто.Шумен и Тежък мотор(на всички ТД се слага хидравлика на волана).Разхода на гориво е висок за дизел.Сравнително успешен мотор без много вродени болести.Ако те грабва взимай,италианките са така
                            Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
                            Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
                            I am in love with my cars

Коментар

Е взех го,ще видим как е с разхода.Четох че го дават 8.4 на 100 градско,а Arosa-та ми лапа 7-7,5 на 100 градско така че не е кой знае колко голяма разликата.

No one ever really dies

Коментар

Working...
                              X