Здравейте. Бих искал да попитам на какво се дължи тракането при дизеловите двигатели, защото моя започна доста да си трака. Смених маслото отихна малко но не е както трябва като запали и сигурно събужда хората в блока.Предпочитам да попитам първо вас преди да давам излишни пари за диагностики и т.н. фиат браво 1.9 тд. 75кс. Предварително благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
тракане на двигателя
Collapse
X
-
Re: тракане на двигателя
ivan85 написа:Здравейте. Бих искал да попитам на какво се дължи тракането при дизеловите двигатели, защото моя започна доста да си трака. Смених маслото отихна малко но не е както трябва като запали и сигурно събужда хората в блока.Предпочитам да попитам първо вас преди да давам излишни пари за диагностики и т.н. фиат браво 1.9 тд. 75кс. Предварително благодаря.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
По спомен мисля че ТД75 няма "умница".Помпата е механична Бош има си авансатор и TPS.Ако правилно се изразяваш и чукането е от предвърение то възможностите не са безброй много а само няколко.Ако можеш сам да си направиш някои проверки пиши да те напътстваме ще по-добре за теб от към финанси.
Коментар
-
двигател
На първо време ще трябва да проверя авансатора дали е наред.Ако е от него проблема добре.Но ако не е ще търся друга причина.То си е нормално дизела да си трака ама чак пък толкова. Дори когато изгася двигателя купето се разтриса. Има ли възможност от някакви вибрации където е захванат двигателя, там тампони ли са кви са тия работи и аз незнам?
Коментар
-
Мисля че с този авансатор ще ти е трудно ,нямаш дори и визуален контакт с него.Почни с по-лесните неща,като проверка на центровката,проверка на клапанчето на излишното гориво на ГНП-то като се задръсти и прави подобни бели.Като загре как е оправяли се или пак същото?Да неполучава информация че студена и за това да си променя така центровката?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар