От както си смених радиатора все си слагам ръката на духалките за да видя как духа топло и ми прави впечатление, че при 2*С не духа студено ами хладко една минута след запалването. Това ме кара да мисля, че нагревателя на въздуха при мен е здрав, но не е някакви киловати и затова не може да духне веднага топло. Утре ще забуча един термометър в колата да меря температурата на въздуха в купето и тази която излиза от парното и ще разбера дали наистина работи принудителното загряване на въздуха.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За колко време загрява JTD?
Collapse
X
-
chaveto написа:От както си смених радиатора все си слагам ръката на духалките за да видя как духа топло и ми прави впечатление, че при 2*С не духа студено ами хладко една минута след запалването. Това ме кара да мисля, че нагревателя на въздуха при мен е здрав, но не е някакви киловати и затова не може да духне веднага топло. Утре ще забуча един термометър в колата да меря температурата на въздуха в купето и тази която излиза от парното и ще разбера дали наистина работи принудителното загряване на въздуха.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Ето и абсолютно точните резултати при мен:При средна сила на вентилатора на парното - 3-та степен от 6 възможни:При външна температура - 0 градуса отчетен от борд компютъра.Само външен въздух от клапата за циркулация на въздуха.Резултатите:При запалване на автомобила - 0 градуса температура на въздуха излизащ от предните духалкиСлед 3 минути - 20 градусаСлед 5 минути - 30 градусаСлед 6 минути - 40 градусаСлед 9 минути, когато стрелката за антифриза отлепи и застана на 50 градуса - 50 градусаСлед 12 минути, при 65 градуса по стрелка - 61 градусаСлед 16 минути, когато стрелката беше на 70 градуса - 69 градусаСлед 28 минути вече на напълно загряла кола, максимално отчетена температура излизаща от отвора беше 91 градуса.Пробвах и при максимална сила на вентилатора (на 6-та степен), температурата от 91 градуса падна на 78 градуса.п.п. Не можах да отчета температурата на първата минута, защото запалих колата и докато сваля скрежта от стъклата бяха минали въпросните 3 минути и това ми беше първото отчитане.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Здравейте, Може ли някой да обобщи за колко минути е нормално да загрее до нормална температура 105 JTD двигател, със включено парно и съответно без.Днес при температура 0 *C загря чак след 10 км или около 15 мин., без да пускам отоплението.Искам да посоча че почти некарам в задръствания и не мъча колата, когато е студена.Питам за да знам дали отоплителните свещи на антифриза работят или да ги оправям както е написал Оги.@БО: Работят ли ти подгревните свещи на антифриза ?04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
При мен тази сутрин като станах температурата която ми показа от термометара на колата ми показа -1 1. относно подгревните свещи ... като дадах на контакт лампата светна точно за 2 сек. и изгасна .... колата запали веднага .....2. относно загряването ... след около 6-7мин. каране на 4-та предавка с около 1900-2200 оборота (точно 4,7км. {на толкова е нафтостанцията от нас} колата беше загряла на 90г. с пуснато преди това парно на 1-ва степен [незнам дали има значение това за по-бързо загряване на двигателя])3. имам съмнения че термостата не ми работи както трябва затова тая неделя (8-ми ноември) ако е хубаво времето ще си играя да изтърбуша стария и да присадя нов от рено5 понеже макар и на 90градуса загеряла кола парното не ми духа горещо а нормално топло ..AUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
vgeorgiev написа:Здравейте, Може ли някой да обобщи за колко минути е нормално да загрее до нормална температура 105 JTD двигател, със включено парно и съответно без.Днес при температура 0 *C загря чак след 10 км или около 15 мин., без да пускам отоплението.Искам да посоча че почти некарам в задръствания и не мъча колата, когато е студена.Питам за да знам дали отоплителните свещи на антифриза работят или да ги оправям както е написал Оги.@БО: Работят ли ти подгревните свещи на антифриза ?
Коментар
-
ivan_dice написа:...2. относно загряването ... след около 6-7мин. каране на 4-та предавка с около 1900-2200 оборота (точно 4,7км. {на толкова е нафтостанцията от нас} колата беше загряла на 90г. с пуснато преди това парно на 1-ва степен [незнам дали има значение това за по-бързо загряване на двигателя])....04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
ogi28b написа:Няма място на което стрелката е застанала при 90 градуса, тя е на средата от 80 до 100. vgeorgiev - без парно, без никакви консуматори, без свещи, и колата на място - от 0 до хоризонтиране минават 28-30 минути. В общия случай има значение концентрацията на антифриза.AUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
ivan_dice написа:Оги ... не би ли трябвало при наличието на подгревни свещи да загрява сравнително по-бързо от 28-30 мин.ogi28b написа:без парно, без никакви консуматори, без свещи, и колата на място - от 0 до хоризонтиране минават 28-30 минути.
Коментар
-
И аз да споделя,че днес умрях от студ докато загрее служебното Пежо 2.8 ХДИ,което е с фиатов мотор,А дебело държа да подчертая,че още миналата зима освен оригиналния термостат му сложих още един от Рено 5 на 89гр.Така че съм с два работещи термостата,но въпреки това напълно загря на 21-км и то като последните 2-3км му дадох нарочно пълна газ на 5-та скорост,щото съм забелязал,че ако педала на газта е натиснат до около 2/3 ко ще и пет термостата да му сложа никога няма да залепи средата на скалата а винаги остава 1-2мм под нея.Утре,ще му сложа и един картон пред радиатора,за да не го бие ледения въздух директно и отчасти да охлажда и мотора.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Имам клипче около 19 минути със загряването на ЖТД 105 с работещ термостат, и работещи свещи. Снимал съм едновременно оборотомера, и стрелката, за да се види какъв режим поддържам, и в кой момент къдде се намира стрелката. Някой ако иска да му го пратя де, това исках да кажа, че не знам дали може да се качи някъде. Формат - 3gp, 12.3 МБ. Може да се гледа с quick time със сигурност, както и с телефон, който снима в този формат.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар