При мен също термостата нещо не работи много коректно, вчера като застудя и в града стрелката седи на 90*С но като тръгна да карам малко повече без да спирам по светофари и т.н пада на 75*С и си мисля, че термостата нещо май не е в час. Другото което пак се получи, че при 90*С парното на ниските обороти изчезва, има го само на 1300об/м и нагоре Yellow_Flash_Colorz_PDT_21 По едно време обаче както си карах и реши да дойде както си трябва и направо ми запали потника Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Не знам точно какъв е вътре термостата но като гледам все едно има нещо което прави бай пас на радиатора на парното и не знам дали там не е проблема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За колко време загрява JTD?
Collapse
X
-
Днес си поставих за цел да видя за колко километра ще почне да духа топло.Сутринта 7,30 ч в Плевен беше 4 градуса и за 2,5-3 км /7-8 мин/ започна да духа топло,след още толкова си загря както трябва,макар че при мен термостата ми отваря на по ниска температура-70 гр.Ще трябва да го сменя,че май ще оказва влияние на разхода.
Коментар
-
Днес - 8-9 градуса, паля, 2 мин работа на място докато изчистя листата и жената нагласи детето в столчето, след което отсечка от 2.3 км към края, на която вече духаше приятно топло. Не горещо, но топло. Отсечката се състои от 3 светофара и едно кръгово, а на самите светофари се чака по един сигнал максимум. След връщането, т.е. 2 х 2.3 км стрелката сочеше първата дебела черта на уреда.Горе-долу както съм го снимал тук:
Коментар
-
jsivkov написа:ogi28b написа:Е ние как да разберем дали проблемът ти е в термостата ? Трябва сам да разбереш, отнема около 30 секунди.'08 Alfa Romeo 147 Q2
ex. Modified '02 FIAT Stilo 1.9 JTD powered by Garrett GT2256V
Коментар
-
BO написа:Днес на 4 градуса до пълното хоризонтиране на стрелката изминаха точно 10км, без голям товар на двигателя.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
krasio_79bs написа:Гледах на един магазин за автоаксесоари продаваха едни малки калориферчета които се включват в запалката.Струваха около 20 лева и предполага стават за затопляне докато загрее двигателя.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Днеска си купих термостат за 11лв по тая тема по доло и утре вечер ще го сложа на Стилото защото сегашния е постоянно отворен . :D http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=23613
Коментар
-
В линка който съм дал е написано за Рено 5 на 83 градуса. Вчера като го вземах от магазина гледаха по компютъра и там за Рено са все с един и същ външен размер .Имаше един на друга фирма производство но беше 22лв.Довечера планувам да правя това дето колегата е правил но си заслужава .Къде са 11лв и къде са над 100лв пък и за поставянето на оригиналния искат 60лв че бил на терсене място.
Коментар
-
Това едва ли ще ви оправи проблема с бавното згряване. Просто jtd си згрява за 5-6-7 км и това си е. Ако искате да загрее по-бързо трябва да настъпвате колата. Тази сутрин при -2 градуса на третия км парното духаше топло а малко след 4-тия беше загряла, но нарочно държех по-високи обороти и й давах газ. Не съм я настъпвал на макс, но колкото да се стресне. Ааа и преди да тръгна работи 3-4 минути на място.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар