Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем скорости Мареа 1900ТД 100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

JTD105 - смених маслото преди близо 2 години - проблеми - никакви.

Коментар

Geraka написа:
      И какво става сега. Бях замислил да го сменям маслото, но така като чета май е по-добре да си карам така, щом нямам проблеми. Притесняваме, че колата е на доста километри и едва ли е сменяно някога.
      Който казва, че маслото в скоростите не трябва да се сменя никога определено говори глупости! Не се връзвайте на подобни приказки, както и, че спирачната течност не трябва да се сменя, защото щели да се появят проблеми! На новото масло продаващо се в магазините има дата на годност, а пък какво остава за масло, което "работи" в мотора, или скоростите!?
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

То всяко масло трябва да се сменя, след определн експлотационен период, ама да отговаря на нужните спецификаций и по предназначение. Пък и всяка кола си има слабо място. Пежо например е известна с проблемните си скоростни кутий(някои модели само). Рено също. Фиат Дукато имат много често срещан проблем с 5-та скорост, където трябва да се знае, че не бива да се използва под 80км/ч. На Марея, Браво и Брава не се допуска при шофиране на скорост, ръката да е на скоростния лост. Изрично предупреждават че може да се получи авария в ск.кутия. Ама и аз имам такъв навик в града.
        Fiat Marea TD100

Коментар

всичко е до време. ние не сме вечни пък какво остава за некаква си кола. та сега да кажа крайния резултат - вчера в неделя от 8 сутринта до 9 вечерта двама майстори - дизелджии, работеха по моя фиат. та кутията е пълен блощаж, дори на свободна едвам са я вкарали на канала. 4.30ч демонтаж и останалоте е монтаж с час почивка по обед. кутия намерих за 280 лв в автоморга в гр.русе посока с.николово в дясно. изключително подредена и хубава морга, прилични цени. труд - 250лв и 40лв масло - 570лв общо. междувременно сменен антифриз. новата кутия беше от мареа 99г, която не е с жило за съединителя а с маслена помпа. трябваше да се обработи малко, понеже фацата и е малко различна и бях на тръни постоянно, понеже игра ъглошлайфа и ако имаше проблем в кутията или някъкъв шум нямаше да мога да я върна в моргата. за щастие всичко е ок, скоростите са перфектни, съединителя също. днес я тествах с около 350км пробег - колата беше безупречна. благодаря на всички за бързите отговори, но след 60к км с фиат определено мнението ми е, че това не е моета марка - слаби са колеги и нямат една кола от по-висок клас!
          FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

slavy_ivanov написа:
            всичко е до време. ние не сме вечни пък какво остава за некаква си кола. та сега да кажа крайния резултат - вчера в неделя от 8 сутринта до 9 вечерта двама майстори - дизелджии, работеха по моя фиат. та кутията е пълен блощаж, дори на свободна едвам са я вкарали на канала. 4.30ч демонтаж и останалоте е монтаж с час почивка по обед. кутия намерих за 280 лв в автоморга в гр.русе посока с.николово в дясно. изключително подредена и хубава морга, прилични цени. труд - 250лв и 40лв масло - 570лв общо. междувременно сменен антифриз. новата кутия беше от мареа 99г, която не е с жило за съединителя а с маслена помпа. трябваше да се обработи малко, понеже фацата и е малко различна и бях на тръни постоянно, понеже игра ъглошлайфа и ако имаше проблем в кутията или някъкъв шум нямаше да мога да я върна в моргата. за щастие всичко е ок, скоростите са перфектни, съединителя също. днес я тествах с около 350км пробег - колата беше безупречна. благодаря на всички за бързите отговори, но след 60к км с фиат определено мнението ми е, че това не е моета марка - слаби са колеги и нямат една кола от по-висок клас!
            За 100 000 км и аз мога да кажа - слаби са Фиатите за много километри!

Коментар

doofiat написа:
              slavy_ivanov написа:
              За 100 000 км и аз мога да кажа - слаби са Фиатите за много километри!
              купи си гоУф като не ти изнася
              ex.Мареа ТД100

Коментар

Зависи на какво дередже си я купил колега.И с какъв остатъчен ресурс като автомобил въобще /не само като двигател/.За мен тия коли и за тия цени са си отвсякъде задоволителни.Съчетават доста неща и от доста по скъпи марки.И пак зависи как е при купуването.На 220 хил. моята /без предн. носачи отскоро/ все още е с вс.оригинални части по нея вкл. съединител.Пали от четвърт, върви като снаряд и мърка като загрее.Закупена е от Швейцария лично на адреса от собственика с всички сервизни документи и трите ключа.Така че разлика има и в колите /от една марка и модел/ и в стопаните им.Трудно може да се обобщава....за всички.
                BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Преди година взех /по точно му я запазих/ от автокъща в Бургас подобна и на брат ми-1.2/16V бензинка-2000г.внос от Италия за 4000лв с вс.екстри, която до момента също е безупречна, без никакви проблеми.Така че и късмет трябва малко.Поздрави на всички и безаварийно.......
                  BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Съгласен съм, че зависи от състоянието, в което купуваш колата, но има и нещо друго - колата трябва да се кара, за да разбереш дали е издържлива или не. Аз за 4 години с Фиата минах 100 000 км. Ами всичко беше перфектно до изминаването на 30 000 км. След това наринах доста пари за какво ли не. Въпреки тези вложени пари, за нови части и ремонти, ще кажа, че пак нямам доверие на Фиата, защото ме е зарязвал няколко пъти на пътя.Има разлика от това да се пише във форума и колата да изминава по 50 км на седмица и това да се пише във форума и да минаваш по поне 500 км на седмица.

Коментар

О.К.-уточнение-От тези 220х. км -100 х. са мои за точно 3 години, така че колата не стои в гаража и всеки уикенд и празник пътува надалече.И освен консумативи и ел. дреболии/ от рода на фар,бушон, мигач ,ел.стъкло,чистене сонда в рез-ра / до момента нямам смана на по едри възли.Нормално е да им идва времето.При мен нямам градско и това също е от значение.Но въпроса беше за фиатките а там си зависи и от фиатката и от човека.
                      BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

kolega na mene mi trqbva takava kutiq zashtoto imam edin problem strosheno e zybnoto kolelo koeto predava na privoda na kilometraja i nemi raboti kilometraja

Коментар

Emo288 написа:
                          kolega na mene mi trqbva takava kutiq zashtoto imam edin problem strosheno e zybnoto kolelo koeto predava na privoda na kilometraja i nemi raboti kilometraja
                          отиди в сервиз колега! там ще ти кажат болежката.
                          FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Working...
                          X