пак може да се видим с някой от вас на някои саборец да ми дадете акал за возилото
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане ЖТД или само ТД кое е по добре
Collapse
X
-
Понятието Помпе Дюзе съществува, това че ТИ го отричаш е твой проблем - http://en.wikipedia.org/wiki/Unit_InjectorНе търся спор а само точноста. В посочения линк, не забелязах това понятие. Напротив, там доста добре е разграничено описанието на помпата и дюзата с вградения електрически клапан. Мисля че трябва да понаучиш по добре английския. Е техническия е малко по труден, но не невъзможен. Колкото до това че е ,,съществувала помпа дюза", то не съм чувал да се вгражда подобно творение на JTD.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Pumpe Duse въведено в Google, само препраща към подобни думи, защото така е устроена търсачката. Но в линка - http://en.wikipedia.org/wiki/Unit_Injector който си постнал за пример, при бегъл преглед, не срещнах това понятие. Но не ми се спори, че подобен ,,навик", за съжаление все по често срещан във форума, е повече от грозен и отехгчаващ. А и аз също залагам в по горните си постове за JTD. Все пак точно тази технология направи революция в дизелите, а не само въвеждането на турбо.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Има разлика в разхода, но наистина най-важно е техническото състояние. ТД100 ми гори 5.7 до макс. 6 на 100 извън града и по магистрала при скорости 90-130 км/ч. В града гори различно в зависимост от трафика, сезона, качеството на горивото и т.н. В София ми се движи от около 8 лятото до 10.5 зимата в студовете. Колкото до 1.9Д чистия дизел - това си е градска кола отвсякъде. Харчи по-малко от ТД, но сравнимо с ЖТД. За извън града няма да имаш необходимата мощност, а изпреварването на бавни и дълги тирове ще ти къса нервите. Все пак е въпрос на избор и стил на шофиране, но ако от бензин скочиш на дизел без турбо ще се разочароваш откъм вървеж.Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Коментар
-
Italian написа:Ами аз карам Типо 1.6 бензин но тай като с брат ми си бартеросахме колите смятам да продам неговото Пунто и да стана горд собственик на някое ЖТД или ТД :Д.Определено няма да е само ДA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар