Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане ЖТД или само ТД кое е по добре

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане ЖТД или само ТД кое е по добре

колеги замислям се вече за дизаел определено ще е италиански но таи като не сам се занимавал с дизели мн тарся савети от хора които могат да ми помогнат в избора ми дали да е ЖТД или ТД
    Fiat Tipo 1.6

Re: Питане ЖТД или само ТД кое е по добре

Italian написа:
    колеги замислям се вече за дизаел определено ще е италиански но таи като не сам се занимавал с дизели мн тарся савети от хора които могат да ми помогнат в избора ми дали да е ЖТД или ТД
    А не си ли се замислял просто за Д? Колкото повече букви, толкова повече проблеми
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
      Italian написа:
      А не си ли се замислял просто за Д? Колкото повече букви, толкова повече проблеми
      D -> TD -> JTD -> JTDm -> ? (JTDм w/ MultiAir)

Коментар

Italian написа:
        Еми всеки ще ти каже ЖТД.По-нови тегнологии, по-малък разход и т.н.Ама ако пък ТД-то е читаво, и то не е за изпускане.Аз съм с ТД и съм доволен общо взето
        Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Колега аз карам вече година темпра, 1.9тд и нямам проблеми, на тд е по евтина поддръжката , но ако искаш да караш спортно с по високи скорости тогава си вземи JTD .
          темпра 1,9тд

Коментар

Някои казват че жена и кола на късмет. Това и вярно да е, е по-добре да се гледа като се купува. Аз моята/колата, не жената/, я харесах на външен вид, после обиколих всички фирми за нововнос, без да купя нищо и на другия ден,събота бе, станах доста рано и около час обикалях покрай колата която бях си харесал отначало, докато отворят. Страх ме беше да не я купи някой преди мен/сигурно нямаше да го преживея/ Не знаех и какво щях да правя, ако не работеха в събота и трябваше да чакам до понеделник. Толкова я бях харесал. А и предните дни, въобще не знаех че ще ходя за кола. Просто ей така реших. Накрая запалих двигателя и се уверих в избора си. А и спечелих 2300лв, защото колата бе обявена за 6300лв. и докато я оглеждах дойде шефа и явно му трябваха пари, че чакаше автовоз с нова партида и свали цените на около 10-тина автомобила и колата му я платих, от 6300 на 4000лв./за справка, цените са от 01.2008г./ Това всичко с чисто нов-неупотребяван акумулатор и нови летни гуми комплект. Е и автоджамбаза бе доволен, защото за една година му купувам четери автомобила, като първите три избирах за приятели и все ги водех там. Та искам да кажа че едно добре работещо TD е по-добрo, от едно не дотолкова добре работещо JTD. Но и едно добре работещо JTD си е по-добро, от едно добре работещо TD. Така че първо се огледай какво се предлага на пазара и избирай JTD-то.
            Fiat Marea TD100

Коментар

Помпе Дюзе Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Естествено, че JTDСкъпа поддръжка та скъпа, като ти омръзнат тия 100-105 коня, за 40с. става с ХХ отгоре и кеф, пък ТДто тряя го продаваш
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Помпе дюзе- такОа нещо няма! Дюзите нямат помпа а само електрически клапан отключващ началото и времето на впръскване чрез ел.импулс от ЕКУ, вследствие на работното налягане създавано от една помпа. А и като ми умръзнат тия 100кончета, аз те уверявам че си има начин и TD за тунинг на помпата- механичен и мога да изкарам не по-малко кончета на TD, от едно тунинговано JTD. Защото и много собственици на JTD правят ремап и не обръщат внимание на техническото състояние на мотора и трансмисията и само си мислят че имат тая мощ. Но на практика е съвсем друго, защото всичко най-вече зависи от техническото състояние на автомобила и двигателя му. Защото ти като си тунинговаш мотора, няма да се сетиш да си прешлайфаш,регулираш и препаснеш точно клапаните (като пример само) и от там ти се губят тия 15 до 30 кончета, спечелени с много зор и средства от ремапа. Идея по-добра, е тия пари за ремапа, да ги вложиш в подръжката на мотора или за обновяване на поизносените части! Аз например, бих си купил комплект нови клапани и седла, а също основни и биелни лагери(не че има нужда), отколкото да правя мощностен туниг на стар мотор.П.П. Всички правят една основна грешка. Тунинговат стари коли, на по 7-8 и повече години и погрешно смятат, че са постигнали повече мощ, като добавят към предписаните от производителя +тия кончета от тунинга и не обръщат внимание на подробностите и нямат мярка за границата на издъхване на двигателя. На практика не винаги се получава желан резултат (казвам само не винаги), защото по правило се тунингова нов автомобил, на който е гарантирано доброто техническо състояние и това разбира се по-скоро е само за маниаци. Тогава чак мога да повярвам че ще имаш 105 +15 до +30 коня отгоре.И все пак да не бъркаме темата на автора... та избирай JTD колега, но пък ако искаш да спестиш 1000лв. търси добро TD. Ако имаш късмет и внимаваш и в двата случая ще си доволен.
                Fiat Marea TD100

Коментар

Понятието Помпе Дюзе съществува, това че ТИ го отричаш е твой проблем - http://en.wikipedia.org/wiki/Unit_InjectorДотук с офтопика.Сега ......80-90лв за ремап пари ли са ? Влагай ги в каквото искаш по ТД и ела да си замерим ......... конете.Ако трябва да го кажа още по ясно - тунинговай ТДто, ела да ги премерим, после ще пием по една бира и ще се хилим Ще спести 1000лв при покупката, но ако я кара по-дълго JTDто ще си ги избие с разхода не мислисш ли ?И за да няма обвининия от сорта на всеки хвали неговото си - най-съм съгласен с пост N2 в тази тема.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

iuly_vn написа:
                    Помпе дюзе- такОа нещо няма! Дюзите нямат помпа а само електрически клапан отключващ началото и времето на впръскване чрез ел.импулс от ЕКУ, вследствие на работното налягане създавано от една помпа.
                    Е кой ти каза че такова нещо няма.Има си но вече е спряно като технология и хората минавата на комън рейл.Колегата emzo просто се гъбарка.По темата.Зависи колегата колко парички си е приготвил.Но като изключим JTDm и нагоре моторите-твърдо JTD.Ако пък реши че не го устройва JTD предлагам вместо TD да си вземе чисто дизелче D.

Коментар

защо пък чисто дизелче колега? те по не бягат май?
                      темпра 1,9тд

Коментар

Ами защото не всеки иска бЕгаща кола.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Виж iuly-vn както ти е писал ! ! !
                          BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

имаше такава тема,потърси с търсачката,преди и тая да се е изродила
                            ex.Мареа ТД100

Коментар

Колего мн ви благодаря аз по принцип сам доволен от бензиновия си фиат но все пак са решил да минавам на дизел благодаря като се сдобия с читаво ЖТД или ТД ще се исфукам
                              Fiat Tipo 1.6

Коментар

Working...
                              X