Здравейте, наумил съм си да си вземам Мареа 2.4.ТД ’98,’99 година (с петте цилиндъра)... Някъде обаче мярнах инфо че доста скъпо им било обслужването. Та въпроса ми е следния - колко (приблизително) излиза първоначалното задължително обслужване (ангр. ремък с всичките му там ролки, и ремъци други ако трябва, филтри)? Принципно видях вече че амортисьорите са доста по скъпички в сравнение с 1.9ТД, ама дали е така и за другите части? Или да взема да се насоча направо да търся 1.9ТД??? Очаквам мнения и съвети. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за Мареа 2.4TD
Collapse
X
-
Помисли си
Не знам за каква цел ти е 2,4 качвал ли си се на 1,9ТДИ 100.Опитай ако можеш ела ще ти покажа.При 2,4 разликата е 5 тия цилиндър и малко по окачването защото е по тежка малко.Отзад дискови спирачки.По голяма мощност но от един цилиндър само нищо друго.По голям разход на гориво.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
ами доколкото гледах разликата в разхода е средно около литър на 100, което на мойте ~20000 км на година не са чак такава фрапираща сума... просто сега съм намерил една Мареа 2.4 в доста добро състояние, края на ’98 и цената е много прилична. Та затова се замислям за нея.... Между другото, продавача ме убеждава че е със ксенонови фарови.... !?!?! Има ли всъщност модели с такова изпълние?
Коментар
-
CyberFiend написа:ами доколкото гледах разликата в разхода е средно около литър на 100, което на мойте ~20000 км на година не са чак такава фрапираща сума... просто сега съм намерил една Мареа 2.4 в доста добро състояние, края на ’98 и цената е много прилична. Та затова се замислям за нея.... Между другото, продавача ме убеждава че е със ксенонови фарови.... !?!?! Има ли всъщност модели с такова изпълние?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
wwweb
CyberFiend написа:ихааа, токущо говорих с Вантотрейд... Пълна диагностика на двигател, мерене на компресия, преден и заден мост, геометрия - 50-60 лв. всичко. Обаче... само смяна на ангренажен ремък - 230 лв. труда.Това как ви се струва като цени?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар