Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за дебитомер на ТД 100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за дебитомер на ТД 100

Здравейте .Искам да попитам дали този двигател има дебитомер и дали на него се натрупват грешки като при ТДИ двигателите на ВАГ-ГРУП.Защото имам един приятел които кара същото браво със същия двигател и при него разходът е доста по приличен от моя.Особено извън градът.Та тои ми бе споменал нещо за дебитомер и тн... но не съм много на ясно и за това питам.А и всичко друго по двигателя си е наред обслужен и гледан.Просто ми се струва че около 9на 100км градско и 7на100 извънградско е повечко от нормалното.А и последно струва ми се че сега върви малко по малко от началото когато го взех.Ще съм много благодарен ако ми разясните за какво иде реч според вашия опит
    На мъж които знае как да чука винаги ще му отворят

Ако е замърсен или повреден отчита грешка. Тогава колата влиза в авариен режим на работа. Свали го и го почисти, но първо виж имаш ли отчетена грешка. Ако има я изчисти. Кофтито е, че при ТД 100 дебитомера е на по-трудно достъпно място.

Коментар

Моя е нещо позаспал от около 2 години ама нямам и намерение да го сменям защото разхода ми зависи единствено от това колко настъпвам долния десен педал.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Eее недей така колега, пробвал ли си да го почистиш ?
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: Въпрос за дебитомер на ТД 100

PATSO85 написа:
          Здравейте .Искам да попитам дали този двигател има дебитомер и дали на него се натрупват грешки като при ТДИ двигателите на ВАГ-ГРУП.Защото имам един приятел които кара същото браво със същия двигател и при него разходът е доста по приличен от моя.Особено извън градът.Та тои ми бе споменал нещо за дебитомер и тн... но не съм много на ясно и за това питам.А и всичко друго по двигателя си е наред обслужен и гледан.Просто ми се струва че около 9на 100км градско и 7на100 извънградско е повечко от нормалното.А и последно струва ми се че сега върви малко по малко от началото когато го взех.Ще съм много благодарен ако ми разясните за какво иде реч според вашия опит
          а да спреш да я натискаш във високи обороти пробвал ли си :D ?
          ex.Мареа ТД100

Коментар

emzo написа:
            Eее недей така колега, пробвал ли си да го почистиш ?
            Ако става дума за мен естествено ,че съм го почиствал.Имам си и Виза и резултатите са в темата ми от теста.Не смятам ,че при ТД100 нещо ще се промени коренно след като поставя рабтещ дебитомер.

Коментар

Ако е замърсен не отчита грешка. а само отчита различни от реалните стойности. Има много теми за това колега и е желателно да използваш търсачката във форума, преди да правиш нова тема. Освен това тоя дебитомер няма особено влияние върху тоя мотор и едва ли разхода ти е от него.
              Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
                Ако е замърсен не отчита грешка. а само отчита различни от реалните стойности. Има много теми за това колега и е желателно да използваш търсачката във форума, преди да правиш нова тема. Освен това тоя дебитомер няма особено влияние върху тоя мотор и едва ли разхода ти е от него.
                Аз като разправям ,че при този двигател деботомера е само екзотика не вярвате нали?

Коментар

Дебитомера е от значение за EGR-а, но в частност и на корекцията на предварението чрез авансаторния клапан.
                  Fiat Marea TD100

Коментар

Tornado написа:
                    iuly_vn написа:
                    Аз като разправям ,че при този двигател деботомера е само екзотика не вярвате нали?
                    Определено при ТД 100 не може да се усети разликата при здрав или повреден дебитомер.Същото се отнася и за ЕГР клапана - дали ще до затапиш или не няма значение.

Коментар

Честно казано за извън градското каране наистина десния крак ми тежи но както ви казах по горе съм го сравнявал със същото Браво със същия мототр при еднакво натоварване и пак другото харчи поне литър нафта по малко от моето.А за градското каране съм чел доста във форума и ми е ясно,че разходът на този мотор не може да се свали с кой знае колко.И все пак благодаря за имформацията
                      На мъж които знае как да чука винаги ще му отворят

Коментар

Working...
                      X