Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

профилактика на дюзи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    Аз ще пусна цитат, ама никъде в ръководствата НЕ пише да се сипва бензин!Пише при екстремно ниски температури да се използва добавка "анти гел" с цел предпазване на горивото от ......
    Добре е да уточниш за кои ръководства става въпрос.Аз имам в пред вид тези които се дават при покупка на нова кола.Ако толкова много желаеш ще издиря и ще ти цитирам.Специално за теб ще направя компромис.Недей да си мислиш,че така си говоря на едро без наистина да го има.

Коментар

Тия ръководства с новата кола ги зарежете.Не иде реч за тях !
      paralesa написа:
      утре може и някой да каже и ракия да наливаме в резервоара не че нещо,ама къде в тия ръководства пише за бензин и масло в нафтата,може ли цитат
      Само, че за ракията го споменаваш на бъзик, докато за бензина го казвам съвсем сериозно.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Stefan Hadjov написа:
        BO написа:
        Аз ще пусна цитат, ама никъде в ръководствата НЕ пише да се сипва бензин!Пише при екстремно ниски температури да се използва добавка "анти гел" с цел предпазване на горивото от ......
        Добре е да уточниш за кои ръководства става въпрос.Аз имам в пред вид тези които се дават при покупка на нова кола.Ако толкова много желаеш ще издиря и ще ти цитирам.Специално за теб ще направя компромис.Недей да си мислиш,че така си говоря на едро без наистина да го има.
        Примерно...
        Прикачени файлове
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

@BOЩе се опитам да ти издиря и аз материял за бензина и ще го изпратя,но не веднага,че трябва да се ровя.

Коментар

В дадения по-горе пример много ясно е обяснено, че става дума за шофиране с лятна нафта в студено време - тогава да се слагат добавки. В зимната нафта има всичко необходимо да не ти замръзне при ниски температури.

Коментар

Airfan написа:
              В дадения по-горе пример много ясно е обяснено, че става дума за шофиране с лятна нафта в студено време - тогава да се слагат добавки. В зимната нафта има всичко необходимо да не ти замръзне при ниски температури.
              а в нашия случай с тва каде го наливаме по бензиностанциите май не се вписваме в нито една от категориите

Коментар

gari_brasna4a написа:
                Airfan написа:
                а в нашия случай с тва каде го наливаме по бензиностанциите май не се вписваме в нито една от категориите
                Незнам... аз зареждам от Лукойл, до сега нафта не ми е замръзвала и добавки против замръзване не съм слагал.

Коментар

и аз от там ама нали правиха проверки по бензиностанциите и казаха ,че навсякаде е некачествена за цените които искат

Коментар

@BO
                    Прикачени файлове

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                      @BO
                      Мерси за картинката.Ако може да кажеш това за кой двигател се дава като пример?Виждам, че това е някой немски стандарт за дизелово гориво, за който не можах да намеря много информация (не е международен стандарт за качеството на гориво).
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

еми то пиша май .....
                        Прикачени файлове

Коментар

BO написа:
                          Stefan Hadjov написа:
                          @BO
                          Мерси за картинката.Ако може да кажеш това за кой двигател се дава като пример?Виждам, че това е някой немски стандарт за дизелово гориво, за който не можах да намеря много информация (не е международен стандарт за качеството на гориво).
                          Това се отнася за дизеловите двигатели на Ауди и VW.Мога да ти цитирам аналогично и за БМВ.Текста е на италиански,защото е за експорт за Италия.Estivo Diesel значи лятна нафта,а Invernale Diesel значи зимна.Но това е стандартен текст който се цитира навсякъде за където е колата вкл. и Германия.Ние спориме за 10%,хората при екстремни мин.температури слагат 30% бензин.NC-е цетаново число на нафтата и е дадено 45 какъвто е международния стандарт вкл. и у нас действа.Стандарта DIN15601 третира всичко което се отнася за дизеловото гориво и се води също за Европа.Ако те интерисува нещо друго ОК.

Коментар

Хм, интересно. Обаче аз в моята книжка за експлоатация на Фиата нямам такива указания.

Коментар

Аз нали това говоря, от user manual до service manual има разлика, а предполагам на Стефан manual-а не е user.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                                Аз нали това говоря, от user manual до service manual има разлика, а предполагам на Стефан manual-а не е user.
                                Между тези два материала има много,ама много голяма разлика.User manuela казва как собственика на колата да си я ползва,какво да сипва и какво да сменява като консумативи.Насочен е предимно в експлоатационно направление.А Service manuela казва как да си ремонтираш колата когато се наложи това.И тематиката му е насочена предимно към сервизирането и е професионално ориентирана.В него не се разглеждат експлоатациони въпроси.А в Стефан manuela се съчетават и двете направления-експлоатация и сервиз.

Коментар

Working...
                                X