Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

105 JTD Bravo не пали...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

105 JTD Bravo не пали...

Здравейте на всички,отдавна не съм писал тук и малко съм ръждясал та от 1 година бравото го кара булката... никакви грижи до преди няколко дни.Преди 1 седмица като го спря вечерта пред гаража булката, се пробвах да го мръдна да изкарам трактора беше загряло до 90 и не иска да запали. Върти има ток но все едно имобилайзера е включен и не иска да изкюфка(никакви лампи освен обичайните не светят по таблото). На следващия ден запалил сутринта без проблем(студен). Тая случка я повторихме 2 пъти - като е топло не иска да запали като е студен пали и така до петък когато и стуринта не искаше да запали. От тогава стои пред блока. Дайте някакви идеи как да го подпаля(без клечка и кибрит) че поне да го закарам до сервиза да го оправят иначе алтернативата е репатрак...ПП пробвах копчето за спиране на нафтата не е от него. Ако някой може да помогне с диагностика на място ще съм много благодарен
    Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
    Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Датчик на запалването на коляновия вал. При бензиновите е познат като датчик на Хол. В 90% от случаите не излиза при диагностика като грешка, но ти имаш точно симптомите за проблемен датчик - не пали топла, като изстине - пали. И аз и още много други колеги минахме по този път. Не е много пари.

Коментар

Някакъв начин има ли да я припаля колкото да я закарам до сервиза?!
      Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
      Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=46923Ако не е заминал тотално, извади го, почисти го и го сложи пак, току виж запали и стигнеш до сервиза.Може и сам да го смениш , не е трудно
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
        X