Здравейте ония ден си купих фиат браво 1.9 ЖТД 105 коня.Днес като карах не чувах звука от турбото и отидох при един познат.Отворихме капака и турбото "кабела за въздуха" беше изключен.. включих го турбото си проработи но ми свети ето тази лампичка http://pics.data.bg/categories/1/%d0...41c80/bmw_2418в момента нямам пари да и направят диагностика и искам да знам мога ли да си е карам или по добре да седи пред блока и когато сабера кинти да си е оправя.. Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 Yellow_Flash_Colorz_PDT_32
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем! Моля помогнете!
Collapse
X
-
най-вероятно сега има някаква грешка в паметта .... след като вече веднъж е било откачено ..... моя савет е да я караш ... ама внимавай и си следи за всеки случай уредите .... докато я закачиш на комп. и да се види от каде може да идва проблема ...AUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
Re: Проблем! Моля помогнете!
d1msk1 написа:Отворихме капака и турбото "кабела за въздуха" беше изключен.. включих го турбото си проработи но ми свети ето тази лампичка
Коментар
-
Re: Проблем! Моля помогнете!
значи на снимка 1 е посочен кабелът който беше изключен и уж който бил за въздуха към турбото ли нз точно не разбирам http://pics.data.bg/categories/1/%d0...fe088a53e4e/1s-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------снимка 2 одеве забелязах че течеше масло от посоченото място http://pics.data.bg/categories/1/%d0...f250a/bmw_2423нищо не разбирам
Коментар
-
Буксата която е изключена е за дебитомера ,а маслото т.е. теча е от гарнитурата на капака на клапаните.Относно дебитомера ще те оправи само диагностика ,а теча може и само със силикон без нова гарнитура да се оправи.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
chaveto написа:Колега @ogi28b мога да ти гарантирам, че като изключиш датчика за налягане в колектора и турбото няма да работи, то ще работи но няма да надува. Но при изключване е редно да светне лампата за проблем а не след включването.
Коментар
-
проблема е бил в дебитомера когато съм купувал колата не е бил включен кабела и затова не е светило постоянно + това са ми сложили някакъв др дебитомер колкото да затапят трабите :D и когато го включихме в компа за диагностика показа грешки.. сложихме др дебитомер и всичко се изчисти..Още веднъж благодаря на gal76
Коментар
-
d1msk1 написа:проблема е бил в дебитомера когато съм купувал колата не е бил включен кабела и затова не е светило постоянно + това са ми сложили някакъв др дебитомер колкото да затапят трабите :D и когато го включихме в компа за диагностика показа грешки.. сложихме др дебитомер и всичко се изчисти..Още веднъж благодаря на gal76Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар