Един вапрос ме мъчи колеги ... разглобих всичко и немога да намеря тоя термодатчик който включва перките .... някой може ли да ми каже каде се намира ... че нещо май имам проблеми с 1-ва степен на перките .... колата ми загрява и срелката седи 1 деление над средата .... а до колкото знам това не е хубаво за тея двигатели ....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Охладителнa система Bravo JTD 105
Collapse
X
-
Re: Охладителан система JTD
ivan_dice написа:Един вапрос ме мъчи колеги ... разглобих всичко и немога да намеря тоя термодатчик който включва перките .... някой може ли да ми каже каде се намира ... че нещо май имам проблеми с 1-ва степен на перките .... колата ми загрява и срелката седи 1 деление над средата .... а до колкото знам това не е хубаво за тея двигатели ....
-
Няма лошо. Но Airfan ще излезе прав. Прекаленото търсене на нафта - по висока цена на същата. Ама пък в раздел дизели ще се чувства изобилие от хора.ПС: Днес имах среща с момче, което смята да си купува ЖТД. Препоръчах му форума. Покара и Бравата ми...и е вече в кюпа...Отделих се от темата, но мисля, че с отговора си Жоро я изчерпи.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
абе аз искам да знам каде се намират датчиси ЩОТО ме притеснява тая температура .... бля бля бля .... на HGT=to системата ми беше до болка ясна ... но тука гледам като теле :D .... а чесно казано като гледам има повече електроника от на бравото и ме е страх да ровичкам преди да съм разбрал на къв принцип бачкаПС: НАФТА Е ИСТИНАТАAUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
ivan_dice написа:ПС: НАФТА Е ИСТИНАТА
Коментар
-
chaveto написа:ivan_dice написа:ПС: НАФТА Е ИСТИНАТАA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Кратко пояснение за колегата chaveto .....Фиат БРАВО ХГТ пълно обслужване на двигателя (говорим за всички ролки и 3 ремъка, водна помпа с майсторлък) ти коства някакви си 900лв.... (ако майстора е твой човек )Фиат БРАВО ЖТД пълно обслужване на двигателя (ще рече 2 ремъка водна помпа и 4 ролки с майсторлък) са ти само скромните 400лв. НЕ КОМЕНТИРАМ НАБЛЮДЕНИЯТА СИ ВЪРХУ РАЗХОДА НА ГОРИВО !!!!!!!!!!!!!!!!!от тук нататък ти преценявай Yellow_Flash_Colorz_PDT_06AUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
При така описаните симптоми - датчика категорично не е проблем. Ако е проблем, ще показва каквото си иска, а не постоянно показание. Ако изобщо показва. Понякога и компютъра разбира че датчика е извън строя, и лампата свети. Обърни внимание дали за един и същи маршрут стрелката се издига до средата за еднакво време, и изобщо за колко време ти загрява, за какво разстояние... Ако резултатът е еднакъв - не се притеснявай.
Коментар
-
Колега тази стрелка въобще не е критерии за точна температура. Каквото каже датчика това виждаш на таблото. За да си сигурен, че нямаш проблем се мери с термометър реалната температура на охладителната течност. Тогава тази температура се сравнява с показанията на диагностиката и съпротивлението на датчика. С термометъра се гледа и кога включват перките и т.н. Стрелковата система на таблото е един контролен уред който се оказва, че няма никаква точност и го калиброваш с удари по таблото :D За да премахнеш проблема ти трябва проверка с термометър и останалите сравнения които ти казах. Сега някой може да каже, че и само диагностика е достатъчна но не е така защото каквото казва датчика това вижда и комп. а дали показанията са верни може само да ни каже един термометър А относно цените не ти говоря за труд ами за части.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар