Здравеите от два дни сам собственник на Брава JTD 105k. колата е запазена и всичко е наред, има едно леко вибриране докато потегля на преден ход струва ми се, че когато потеглям с 1500 оборота това го няма. Дали е проблем или не немога да преценя понеже до сега сам карал само бензин. Нека който може да даде савет. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
моля за съвет Брава 1.9 JTD 105k.
Collapse
X
-
Докато четях мнението и първата мисъл която ми мина през акъла е маховик.По-добре да не е той ,че е доста скъпичък.Маховика на този двигател е с демпферни пружини и ако са омекнали или начупени лошо.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Според мен колегата не е карал дизел и затова така му се струва. Като подкарах дизел и аз си мислех, че нещо не и е наред на колата, щото тресеше при тръгване. Казаха ми да подавам повече газ - вече повече от година нямам никакви проблеми. А педалът ми е адски твърд ако го сравнявам с реното или с форда - но няма абсолютно никакви признаци, че нещо не му е наред, въпреки че в началото ме убеждаваха да го сменя, щото нямал да изкара и 1-2 хиляди километра (вече повече от 20 000 кара). Но като се кара известно време се свиква. А и да спомена, че имах едни въображаеми дефекти в главата си, щото ми се струваше, че колата дрънчи като трактор.... :DИди да ти направят диагностика и да я огледат да се успокоиш и си карай колата със здраве без да се вманиачаваш много многоВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Според мен колегата не е карал дизел и затова така му се струва. Като подкарах дизел и аз си мислех, че нещо не и е наред на колата, щото тресеше при тръгване. Казаха ми да подавам повече газ - вече повече от година нямам никакви проблеми.
Коментар
-
ele написа:Според мен колегата не е карал дизел и затова така му се струва. Като подкарах дизел и аз си мислех, че нещо не и е наред на колата, щото тресеше при тръгване. Казаха ми да подавам повече газ - вече повече от година нямам никакви проблеми. А педалът ми е адски твърд ако го сравнявам с реното или с форда - но няма абсолютно никакви признаци, че нещо не му е наред, въпреки че в началото ме убеждаваха да го сменя, щото нямал да изкара и 1-2 хиляди километра (вече повече от 20 000 кара). Но като се кара известно време се свиква.STILO 1,9JTD
Коментар
-
И при мен го имаше това тресене.Съединителя беше сравнително твърд.Мислех ,че като го сменя , ще се оправи,но се оказа, че и маховика си е заминал.Смяната и на двете части е доста болезнена, но пък после няма такъв кеф.Няма тресене.Мек съединител.А бе пълно густо.Така че ,ако е само съединител няма от какво да се притесняваш.RC_MIRO ,най-добре е ,да се качиш да покараш кола с сменен съединител и маховик и тогава да прецениш твоя нали е нормален.'00 Fiat Marea Weekend ELX 1.9 JTD105
Коментар
-
ogi28b написа:Колеги, който ходи на Италфест, може да си направим паралелна ЖТД-среща, и там да сравним всички коли, и да видим кой къде е. Може би колегите Airfan и marinsto ще бъдат като еталони, защото те са с чисто нови съединители и маховици.
Коментар
-
Колеги и аз го имам същия проблем с тресенето при потегляне на ниски обороти .... все едно караш трактор (модел шаситка) ... колата ми е на 5 дни и още си я карам така в понеделник влиза в сервиз за основен преглед .... и дано не се окаже че и съединителя е за смяна щото ... Няма пара и за него !AUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар