Tornado написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко масло губите (изгаряте, течове)?
Collapse
X
-
Мойто JTD, не е пипнало маслото вече стана на 5000 км. от смяна. Маслото е на XENUM с карбон - графитна добавка за високи натоварвания. Имам около 200мл. за доливане. И аз имам омаслени участъци но просто не забелязвам да е паднало нивото, а го проверявам често, защото пътувам по - надалече."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
naskobg написа:dimmX написа:В книжката на Дедра 2.0 пише The everage oil consumption(grams/100 km) values are: 90-100 има няма 1 л на 1000 кмnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
и мойто тече от долу най вероятно от семеринга на коляновия вал от към скоростната кутия - никой неще да ми го направи или ми искат 80 лв само за работа на 5 000 км доливам около 0.5 масло а преди да протече от там не доливах изобщо , губеше малко от гарнитурата на капака която 5 пъти е сменям и пак си тече а иначе всичко отдолу и на мен ми е в масло , накрая ще взема сам да си го направя -хахахахахах
Коментар
-
за гарнитурата на капака, трябва да се минат двата края, малко да се пилнат, за да притисне като хората, защото се отмята от температурите...а за семеринга, аз дадох 130лв за труд, смених съединител на 40000км, за да тъна в локви масло пак... ппСлед прелепяне на картера големият теч е отстранен. 1000км - 1,5 максимум 2 мм от пръчката остана този зад маховика, но ще го правя на съединител или скорости като се обадятA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
Tornado написа:Написал съм го много ясно ДО 300 и 800 за двата вида горива ,а не ,че трябва да консумират по толкова масло.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
бах мааму,значи съм късметлия моята не съм видял да е бутнала маслото около 3000 километра след като съм го сменил :D поне по пръчката за маслото не мога да видя да е паднало... значи ако забележа да харчи няма да се притеснявам,обаче малко ми е интересно едно две неща...1 как е възможен толкова "сериозен" разход повече от половин литър на 1000км и това значи ли ,че на турбодизелов фиат трябва да имаш туба с масло винаги на линия2 може ли да се дължи на стила на каране,зависи ли от това колко често колата се вкарва в турбинаex.Мареа ТД100
Коментар
-
След губене на масло 1.5л/350км и локвичка масло с размер на половин длан под колата след спиране и плашене от пишман майстори ауууууу, тука 500-600лв ще заминат накрая моя майстор затегна поразвития маслен филтър. При форсиране на двигателя потичаше на лекичка струйка. Хвърля докато караш, като спреш - нищо, доотича се там омазаното. 5лв., и то по мое настояване
Коментар
-
paralesa написа:бах мааму,значи съм късметлия моята не съм видял да е бутнала маслото около 3000 километра след като съм го сменил :D поне по пръчката за маслото не мога да видя да е паднало... значи ако забележа да харчи няма да се притеснявам,обаче малко ми е интересно едно две неща...1 как е възможен толкова "сериозен" разход повече от половин литър на 1000км и това значи ли ,че на турбодизелов фиат трябва да имаш туба с масло винаги на линия2 може ли да се дължи на стила на каране,зависи ли от това колко често колата се вкарва в турбинаFiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар