Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с температурата на JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с температурата на JTD

Здравейте колеги.Днес както си карах и стрелката на темп. тръгна рязко нагоре ,стигна до последната точка преди червената зона, после изведнъж падна на точката преди средата.Това нещо го направи няколко пъти за 10мин.След това остана на една точка над средата.Термостата е сменен преди една година.До сега, когато е загряла колата ,стрелката винаги е стояла малко над средната чертичка.Сутринта ,когата колата беше студена и отидох на работа с нея, ми направи впечатление, че оборотите на свободна играят(стрелката се движеше в рамките на по малко от 1мм нагоре надолу).Не можа да загрее защото работа на 500м от вкъщи.Това се случи после, след като карах 10 км.
    Прикачени файлове
    '00 Fiat Marea Weekend ELX 1.9 JTD105

Напръскай двете букси отзад на таблото с контакт спрей и виж дали отново ще прави така!Ако не,датчика на термостата или самия уред прави мизерийте!
    ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

A ако датчиците и уреда на таблото са здрави, то това прилича на въздушна риза или проблем от: Неправилно обезвъздушаване. Засядане на термостат.Запушване в радиатора.Неизправна капачка на разширителния резервоар!ГарнитураЗагуба на охлад. течност вследствие на нарушена херметичност.Лоши ел. връзки към датчика за температура.T.E. избираш си едно по едно от по горните и действаш.
      Fiat Marea TD100

Коментар

Почукай по таблото по-силно, ако паднат - в даунлоадс има ръководство как да ги оправиш.Иначе Унидиаг или Виса или др. да се види темп. на охл. течност.JTD е self bleeding.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          Почукай по таблото по-силно, ако паднат - в даунлоадс има ръководство как да ги оправиш.Иначе Унидиаг или Виса или др. да се види темп. на охл. течност.JTD е self bleeding.
          Абе колега тва с почукването аз го праа редовно и и стрелката си отива по средата после мръдне леко надолу и аз пак с пръсчетата прас прас и пак си отива посредата е това на какво се дължи некадде нема контак или какво ?
          Toyota Celica 98-7AFE
          Ex:Fiat Bravo JTD

Коментар

emzo написа:
            в даунлоадс има ръководство как да ги оправиш.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

[quote="emzo"]
              emzo написа:
              в даунлоадс има ръководство как да ги оправиш.
              [/qКъде е това даунлоадс?
              Toyota Celica 98-7AFE

Коментар

http://www.fiat-bg.org/Downloads/
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Princo написа:
                  http://www.fiat-bg.org/Downloads/
                  мерси колега
                  Toyota Celica 98-7AFE

Коментар

emzo написа:
                    С почукване се оправи.Половината оборотомер ,не ми светеше от известно време ,и той светна.Работата е ясна.Ще се сваля таблото.Благодаря за съвета.

Коментар

В раздела Често задавани въпроси и ........ има ръководство
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        Намерих го.Тези дни като почивам се заемам.Аз не съм много навътре в нещата,но мисля че ще се справя.Благодаря още веднъж.Имаш почерпка

Коментар

marinsto написа:
                          emzo написа:
                          Намерих го.Тези дни като почивам се заемам.Аз не съм много навътре в нещата,но мисля че ще се справя.Благодаря още веднъж.Имаш почерпка
                          И аз имам да черпя Еmzo за оня инерционен бутон, дето замалко ме вкара в роля от "Алиса в страната на чудесата"
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

emzo написа:
                            Какво ще рече Self bleeding колега, че ми стана интересно ?
                            Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Много хубава дума си имаме на български - самообезвъздушаване
                              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Working...
                              X