cheruna написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
СЪВЕТ ЗА Punto
Collapse
X
-
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
-
[quote="BO"]Ами двигателя 1.7ТД на Пунто-1 е как да го кажа - класически дизел. Върви като дизел, здрав като дизел, ама малко харченето не му е точно като за дизел. Кривата на мощността му е изместена доста нагоре, спрямо класически дизел, то и за това толкова харчиАко двигателя е гледан добре, сменяно му е редовно маслото няма да имаш проблеми. Няма и какво по електроника да му стане, защото почти отсъства такава. А бе точно за този дизел или бензиновия еквивалент не може да се каже на 100% едното или другото.В този случай с този бюджет просто намери поддържана кола, в добро състояние, пък двигателя какъвто го улучиш.Мога да кажа, че за две години и половина нон стоп каране на Пунтото (1.7тд) единствено има една водна помпа сменено!След първоначалното обслужване, както казах преди това, две години и половина само нафта и масло.Ама за сметка на това водната помпа му беше на хубава цена за такъв клас автомобил Да не споменавам и колко майки се споменаха по смяната и и гениалната техническа мисъл.Просто този двигател е взет "назаем" и просто е пригоден за купето на Пунтото И колегата дето го купи това Пунто от теб му се радва ли радва даже онзи ден и аз го карах количката е ексра.И така по темата аз съм твърдо за ДИЗЕЛ.Toyota Celica 98-7AFE
Ex:Fiat Bravo JTD
Коментар
-
mancuzo написа:Имаше една супер добра тема "какво да гледам при покупка на дизел", но немога да я намеря. Колега има 300 подробности когато я избираш! Като пропуснем огреда по боя, купе има разни тънкости от сорта: -Като развиеш капачката на маслото дали духа и пръска-На празен ход дали засмуква през ауспуха-Дали пуши на празен ход или при ускорение(какъв цвят е пушека) и разни такива. Ако някой е запознат с темата да я постне, че немога да я открия Поздрави. Punto MK1 1.7 DS (търпи се горе-долу на обслужване)Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
Може би е Тази МК2 JTD малко по-скъп,малко по-нов.Доста по-икоомичен и много по-здрав.Съвременния дизелов агрегат е по-добрият избор!!!CSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
Коментар
-
насочил съм се към автомобила на колегата cilag, но има една мааалка подробност: колата е в Лом, а аз във Варна http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...249&highlight=
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар