Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

СЪВЕТ ЗА Punto

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

cheruna написа:
    При тези условия бензиново Пунто е по-добре.1.2 60 к.с. (моноинжекцион) е най-доброто, според мен. Харчи сравнимо с дизела, добър мотор и с достатъчно добри динамични показатели е. А поддръжката му е може би най-евтината от всички коли, които съм карал.Успех и късмет каквото и да избереш.
    Oх, за харчлъка на малолитражните бензинки не мога да се съглася. Аз имам Уно FIRE 1.0 i.e - ами гори си да го еба. Купих тази кола почти нова на 4 годинки. Работи без грешка, осичка е...но си гори 6-7 извънграда ( максимум 120 км/ч) - види ли баир спира, а в града под 9-10л/100 не е падала - говорим на бензин, газ нямам, а и няма къде да прибера бутилката. Но и за 2000 лв. не вярвам да вземеш свястно дизелче. Преценяй сам. Ако смяташ да минаваш на алтернативно гориво ( газ ) ще трябва да налееш още парици, които би инвестирал в покупка на нещо свястно. Аз лично съм за Пунто МК2 ЖТД 1,9 - мисля, че са 80 кончета, но не съм запознат за какви парици се търгуват. Успех - дано не сме те объркали...Абе сметката ми е, че на всеки 100 км., които изминавам с моето ЖТД пестя около 6-7 лв. сравнявайки с пучата бензинова въшка Уно 1.0. Или на една смяна на маслото съм с около 600-700 лв. горница , които мога да дам и... за основен ремонт дори:D
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

[quote="BO"]Ами двигателя 1.7ТД на Пунто-1 е как да го кажа - класически дизел. Върви като дизел, здрав като дизел, ама малко харченето не му е точно като за дизел. Кривата на мощността му е изместена доста нагоре, спрямо класически дизел, то и за това толкова харчиАко двигателя е гледан добре, сменяно му е редовно маслото няма да имаш проблеми. Няма и какво по електроника да му стане, защото почти отсъства такава. А бе точно за този дизел или бензиновия еквивалент не може да се каже на 100% едното или другото.В този случай с този бюджет просто намери поддържана кола, в добро състояние, пък двигателя какъвто го улучиш.Мога да кажа, че за две години и половина нон стоп каране на Пунтото (1.7тд) единствено има една водна помпа сменено!След първоначалното обслужване, както казах преди това, две години и половина само нафта и масло.Ама за сметка на това водната помпа му беше на хубава цена за такъв клас автомобил Да не споменавам и колко майки се споменаха по смяната и и гениалната техническа мисъл.Просто този двигател е взет "назаем" и просто е пригоден за купето на Пунтото И колегата дето го купи това Пунто от теб му се радва ли радва даже онзи ден и аз го карах количката е ексра.И така по темата аз съм твърдо за ДИЗЕЛ.
      Toyota Celica 98-7AFE
      Ex:Fiat Bravo JTD

Коментар

mancuzo написа:
        Имаше една супер добра тема "какво да гледам при покупка на дизел", но немога да я намеря. Колега има 300 подробности когато я избираш! Като пропуснем огреда по боя, купе има разни тънкости от сорта: -Като развиеш капачката на маслото дали духа и пръска-На празен ход дали засмуква през ауспуха-Дали пуши на празен ход или при ускорение(какъв цвят е пушека) и разни такива. Ако някой е запознат с темата да я постне, че немога да я открия Поздрави. Punto MK1 1.7 DS (търпи се горе-долу на обслужване)
        Може би е Тази МК2 JTD малко по-скъп,малко по-нов.Доста по-икоомичен и много по-здрав.Съвременния дизелов агрегат е по-добрият избор!!!
        Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
        Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Може би е Тази МК2 JTD малко по-скъп,малко по-нов.Доста по-икоомичен и много по-здрав.Съвременния дизелов агрегат е по-добрият избор!!!
          Именно! Точно за тази тема си мислех. Приятно четене на колегата относно дизела!
          CSI in the CAR !!!
          Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

насочил съм се към автомобила на колегата cilag, но има една мааалка подробност: колата е в Лом, а аз във Варна http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...249&highlight=

Коментар

Това не е проблем,тъкмо ще видиш Дунава отблизо. Стига колата да е добра някакви си там километри не са от голямо значение,пък и колегата може да ти направи отстъпка.

Коментар

willow75bg написа:
                Това не е проблем,тъкмо ще видиш Дунава отблизо
                да не пием само дунавска студена вода

Коментар

Working...
                X