Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

СЪВЕТ ЗА Punto

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

малка бензинова кола със сити функция дизела не е лош вариант,но на мен лично тези малки коли не ми се виждат подходящи за нафта...едно,че разликата в разхода,особено ако е мк1 няма да е кой знае каква и второ,че поддръжката на бензиновата кола е по-лесна лично при мен,ако говорим за малка кола,бензина надделява
    ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
      малка бензинова кола със сити функция дизела не е лош вариант,но на мен лично тези малки коли не ми се виждат подходящи за нафта...едно,че разликата в разхода,особено ако е мк1 няма да е кой знае каква и второ,че поддръжката на бензиновата кола е по-лесна лично при мен,ако говорим за малка кола,бензина надделява
      карам дизелова машина и веднъж ми се наложи да я смена с на брачедката - пунто 1.2 бензин. Ами кво да ви кажа Карлово - Пловдив през Хисар и обратно плюс малко градско ми лапна 25лв бенз. С дизеларката за 15лв спокойно отивам и се връщам, чее къде по-голяма и удобна. Сам си прави извода. Аз съм твърдо дизел и небих си купил друг двигател ако не ставам състезател Дизел в пунто със сиг. ще падне разхода под 4.5 извън града
      FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Загледах се в едно пунто 1.7ТД 70к.с.Посъветвайте ме какво да гледам при покупката.Този мотор достатъчен ли е или е слаб за купето ?

Коментар

Airfan написа:
          Олио
          Дай ни повече информация ... например като парички какво си заделил ...
          Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ichkin написа:
            Airfan написа:
            Олио
            Аз не карам на олио, ама тук в Пловдив имаше един фен, който караше Бравото ТД100 на олио.

Коментар

Ichkin написа:
              Насочил съм се към дизелов агрегат. Заделил съм около 2 000лв. така че пунтото ще е Мк1.Не съм наясно кой мотор е сполучлив и какво най-често се троши по тези машини.Ще съм ви много благодарен , ако ми помогнете със съвети.

Коментар

Колега, жена и кола се взимат на късмет :D

Коментар

chaveto написа:
                  Колега, жена и кола се взимат на късмет :D
                  абсолютно. до 2000лв няма какво да и гледаш толкова, но все пак - масло по двигателя и или турбината, отгоре и отдолу.ако има възможност да се качи на канал и да се погледне състоянието на окачване и спирачна с-ма. след това се качваш и караш - гледаш да върви и да не тропа. според мен това. ако има нещо друго, то са дреболиии и купето успех!
                  FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

deliveryman написа:
                    Ichkin написа:
                    Насочил съм се към дизелов агрегат. Заделил съм около 2 000лв. така че пунтото ще е Мк1.Не съм наясно кой мотор е сполучлив и какво най-често се троши по тези машини.Ще съм ви много благодарен , ако ми помогнете със съвети.
                    Е това чакахме ... Аз по принцип съм маняк на дизелите, но за тез парички няма да можеш да си вземеш читаво дизелче Аз ти препоръчвам FIRE мотора на пунто ... добри отзиви съм чувал от него ... за градска колица май е идеален Пък за тези пари в същност ... наистина е повече на каквото попаднеш, а не каквото избереш ... Ако намериш читаво взимаш, макар и да не е това което искаш на 100 % П.С. : Еърфен ... аре мъ запознайш с тоз маняк Искам да помириша отзад как мирише на МакДоналдс
                    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

При тези условия бензиново Пунто е по-добре.1.2 60 к.с. (моноинжекцион) е най-доброто, според мен. Харчи сравнимо с дизела, добър мотор и с достатъчно добри динамични показатели е. А поддръжката му е може би най-евтината от всички коли, които съм карал.Успех и късмет каквото и да избереш.

Коментар

Абе цената ако е под 4000лв - само една дума - кошница !!!
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                          за 4000лв. гледам, че има обяви за Пунто Мк2

Коментар

Еми зависи от състоянието колега.Може да я вземеш и за 1000 ама после колко ще олекнеш ..... е друг въпрос.Моя съвет е да търсиш кола от форума.То си личи, кой как се е грижил за колата си.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ами двигателя 1.7ТД на Пунто-1 е как да го кажа - класически дизел. Върви като дизел, здрав като дизел, ама малко харченето не му е точно като за дизел. Кривата на мощността му е изместена доста нагоре, спрямо класически дизел, то и за това толкова харчиАко двигателя е гледан добре, сменяно му е редовно маслото няма да имаш проблеми. Няма и какво по електроника да му стане, защото почти отсъства такава. А бе точно за този дизел или бензиновия еквивалент не може да се каже на 100% едното или другото.В този случай с този бюджет просто намери поддържана кола, в добро състояние, пък двигателя какъвто го улучиш.Мога да кажа, че за две години и половина нон стоп каране на Пунтото (1.7тд) единствено има една водна помпа сменено!След първоначалното обслужване, както казах преди това, две години и половина само нафта и масло.Ама за сметка на това водната помпа му беше на хубава цена за такъв клас автомобил Да не споменавам и колко майки се споменаха по смяната и и гениалната техническа мисъл.Просто този двигател е взет "назаем" и просто е пригоден за купето на Пунтото п.п.
                              emzo написа:
                              А няма да ми обиждаш бившото Пунто
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Имаше една супер добра тема "какво да гледам при покупка на дизел", но немога да я намеря. Колега има 300 подробности когато я избираш! Като пропуснем огреда по боя, купе има разни тънкости от сорта: -Като развиеш капачката на маслото дали духа и пръска-На празен ход дали засмуква през ауспуха-Дали пуши на празен ход или при ускорение(какъв цвят е пушека) и разни такива. Ако някой е запознат с темата да я постне, че немога да я открия Поздрави. Punto MK1 1.7 DS (търпи се горе-долу на обслужване)
                                CSI in the CAR !!!
                                Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

Working...
                                X