малка бензинова кола със сити функция дизела не е лош вариант,но на мен лично тези малки коли не ми се виждат подходящи за нафта...едно,че разликата в разхода,особено ако е мк1 няма да е кой знае каква и второ,че поддръжката на бензиновата кола е по-лесна лично при мен,ако говорим за малка кола,бензина надделява
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
СЪВЕТ ЗА Punto
Collapse
X
-
paralesa написа:малка бензинова кола със сити функция дизела не е лош вариант,но на мен лично тези малки коли не ми се виждат подходящи за нафта...едно,че разликата в разхода,особено ако е мк1 няма да е кой знае каква и второ,че поддръжката на бензиновата кола е по-лесна лично при мен,ако говорим за малка кола,бензина надделяваFIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Ichkin написа:Дай ни повече информация ... например като парички какво си заделил ...
Коментар
-
chaveto написа:Колега, жена и кола се взимат на късмет :DFIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
deliveryman написа:Ichkin написа:Дай ни повече информация ... например като парички какво си заделил ...Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Ами двигателя 1.7ТД на Пунто-1 е как да го кажа - класически дизел. Върви като дизел, здрав като дизел, ама малко харченето не му е точно като за дизел. Кривата на мощността му е изместена доста нагоре, спрямо класически дизел, то и за това толкова харчиАко двигателя е гледан добре, сменяно му е редовно маслото няма да имаш проблеми. Няма и какво по електроника да му стане, защото почти отсъства такава. А бе точно за този дизел или бензиновия еквивалент не може да се каже на 100% едното или другото.В този случай с този бюджет просто намери поддържана кола, в добро състояние, пък двигателя какъвто го улучиш.Мога да кажа, че за две години и половина нон стоп каране на Пунтото (1.7тд) единствено има една водна помпа сменено!След първоначалното обслужване, както казах преди това, две години и половина само нафта и масло.Ама за сметка на това водната помпа му беше на хубава цена за такъв клас автомобил Да не споменавам и колко майки се споменаха по смяната и и гениалната техническа мисъл.Просто този двигател е взет "назаем" и просто е пригоден за купето на Пунтото п.п.emzo написа:Абе цената ако е под 4000лв - само една дума - кошница !!!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Имаше една супер добра тема "какво да гледам при покупка на дизел", но немога да я намеря. Колега има 300 подробности когато я избираш! Като пропуснем огреда по боя, купе има разни тънкости от сорта: -Като развиеш капачката на маслото дали духа и пръска-На празен ход дали засмуква през ауспуха-Дали пуши на празен ход или при ускорение(какъв цвят е пушека) и разни такива. Ако някой е запознат с темата да я постне, че немога да я открия Поздрави. Punto MK1 1.7 DS (търпи се горе-долу на обслужване)CSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар