Здравейте колеги, замислям да сменя бензина с дизеларка, след 2001 и се чудя каква е разликата в моторите. Никога не съм се интересувл и ще съм много благодарен на този който ме светне по въпроса
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разликата между TDI и JTD при Браво
Collapse
X
-
Като за начало - TDI е запазена марка на VAG групата.Фиатките са само TD, нищо, че имат и интеркулер.Като за финал - тази година, която си харесал - има само JTD.JTDто е комън рейл, по-икономично, повече вървящо и за 40 секунди става с няколко си к.с. повече и няколко си Нютон метра повече.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
-
Re: Разликата между TDI и JTD при Браво
JTD са т.н. комън рейл: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=11397STILO 1,9JTD
Коментар
-
gamencerista написа:Мерси много, сега остава да търся читаво Браво, жалко че във форума не се продават такиваA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
gamencerista написа:Мерси много, сега остава да търся читаво Браво, жалко че във форума не се продават такиваFIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
slavy_ivanov написа:Ако намериш и читав ТД100 двигател не се чуди. не е толкова капризен като ЖТД-то и си върви доста. въпроса е, че ще го намериш по-стара година, но пък и на по-ниска цена успехПС: в мареата този мотор ми прави 5-6л на 100км извън градско като не я жаля ама въобщеEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:slavy_ivanov написа:Ако намериш и читав ТД100 двигател не се чуди. не е толкова капризен като ЖТД-то и си върви доста. въпроса е, че ще го намериш по-стара година, но пък и на по-ниска цена успехПС: в мареата този мотор ми прави 5-6л на 100км извън градско като не я жаля ама въобщеFIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
slavy_ivanov написа:спор няма, кой е по-добрият мотор и аз не твърдя обратното колеги, но при положение, че излезе добър ТД100 на човека може да му допадне. Искам да кажа отново, че ТД100 не е никак лош избор а и данъка му 30лв на година Пловдив, дори и толкова няма. ЖТД за 5к.с. в повече вече данъка е над 150лв
Коментар
-
gamencerista написа:Наистина ли и е такъв данъка 150 лв аз на мойто сас като дам 27 лв и ми става лошоToyota Celica 98-7AFE
Ex:Fiat Bravo JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар