Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разликата между TDI и JTD при Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разликата между TDI и JTD при Браво

Здравейте колеги, замислям да сменя бензина с дизеларка, след 2001 и се чудя каква е разликата в моторите. Никога не съм се интересувл и ще съм много благодарен на този който ме светне по въпроса
    Fiat Bravo 1.4 12v

Като за начало - TDI е запазена марка на VAG групата.Фиатките са само TD, нищо, че имат и интеркулер.Като за финал - тази година, която си харесал - има само JTD.JTDто е комън рейл, по-икономично, повече вървящо и за 40 секунди става с няколко си к.с. повече и няколко си Нютон метра повече.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: Разликата между TDI и JTD при Браво

JTD са т.н. комън рейл: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=11397
      STILO 1,9JTD

Коментар

Мерси много, сега остава да търся читаво Браво, жалко че във форума не се продават такива
        Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

gamencerista написа:
          Мерси много, сега остава да търся читаво Браво, жалко че във форума не се продават такива
          А защо да не се продават?Много колеги ще ти продадат много читав автомобил, ама въпроса е каква цена си решил да даваш :P
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Еми в продава има тема от юли месец, затова пиша така
            Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

gamencerista написа:
              Ако намериш и читав ТД100 двигател не се чуди. не е толкова капризен като ЖТД-то и си върви доста. въпроса е, че ще го намериш по-стара година, но пък и на по-ниска цена успехПС: в мареата този мотор ми прави 5-6л на 100км извън градско като не я жаля ама въобще
              FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

slavy_ivanov написа:
                Ако намериш и читав ТД100 двигател не се чуди. не е толкова капризен като ЖТД-то и си върви доста. въпроса е, че ще го намериш по-стара година, но пък и на по-ниска цена успехПС: в мареата този мотор ми прави 5-6л на 100км извън градско като не я жаля ама въобще
                Моето мнение пък е коренно различно - ако избираш между jtd и тд100 изобщо не се и замислял....грабвай ЖТД-то и после си свиркай...повече вървеж, по-малко харчи, за капризност до сега не съм виждал някой с кой знае какви проблеми с тях
                Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

JTD е твоят избор
                  Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

JTD
                    STILO 1,9JTD

Коментар

Geraka написа:
                      slavy_ivanov написа:
                      Моето мнение пък е коренно различно - ако избираш между jtd и тд100 изобщо не се и замислял....грабвай ЖТД-то и после си свиркай...повече вървеж, по-малко харчи, за капризност до сега не съм виждал някой с кой знае какви проблеми с тях
                      спор няма, кой е по-добрият мотор и аз не твърдя обратното колеги, но при положение, че излезе добър ТД100 на човека може да му допадне. Искам да кажа отново, че ТД100 не е никак лош избор а и данъка му 30лв на година Пловдив, дори и толкова няма. ЖТД за 5к.с. в повече вече данъка е над 150лв
                      FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

slavy_ivanov написа:
                        спор няма, кой е по-добрият мотор и аз не твърдя обратното колеги, но при положение, че излезе добър ТД100 на човека може да му допадне. Искам да кажа отново, че ТД100 не е никак лош избор а и данъка му 30лв на година Пловдив, дори и толкова няма. ЖТД за 5к.с. в повече вече данъка е над 150лв
                        TD 100 може да е бил добър избор преди 7 години, но не и сега - Браво октомври 2000 или 2001 година, JTD 100, и данъкът отпада като аргумент

Коментар

Наистина ли и е такъв данъка 150 лв аз на мойто сас като дам 27 лв и ми става лошо
                          Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

gamencerista написа:
                            Наистина ли и е такъв данъка 150 лв аз на мойто сас като дам 27 лв и ми става лошо
                            Да сме по точни 136 лв е данъка.Да малко скъпичко идва но има хора дето плащат и по 500-600 лв.Иначе като собственик на такъв вид кола с такъв вид мотор съм много доволен (да чукам на дърво) и те съветвам да се насочиш натам и да попаднеш на читав екземпляр. Успех
                            Toyota Celica 98-7AFE
                            Ex:Fiat Bravo JTD

Коментар

121лв при мен, за различните региони е различен
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X