Здравейте колеги, замислям да сменя бензина с дизеларка, след 2001 и се чудя каква е разликата в моторите. Никога не съм се интересувл и ще съм много благодарен на този който ме светне по въпроса
Като за начало - TDI е запазена марка на VAG групата.Фиатките са само TD, нищо, че имат и интеркулер.Като за финал - тази година, която си харесал - има само JTD.JTDто е комън рейл, по-икономично, повече вървящо и за 40 секунди става с няколко си к.с. повече и няколко си Нютон метра повече.
Мерси много, сега остава да търся читаво Браво, жалко че във форума не се продават такива
Ако намериш и читав ТД100 двигател не се чуди. не е толкова капризен като ЖТД-то и си върви доста. въпроса е, че ще го намериш по-стара година, но пък и на по-ниска цена успехПС: в мареата този мотор ми прави 5-6л на 100км извън градско като не я жаля ама въобще
Ако намериш и читав ТД100 двигател не се чуди. не е толкова капризен като ЖТД-то и си върви доста. въпроса е, че ще го намериш по-стара година, но пък и на по-ниска цена успехПС: в мареата този мотор ми прави 5-6л на 100км извън градско като не я жаля ама въобще
Моето мнение пък е коренно различно - ако избираш между jtd и тд100 изобщо не се и замислял....грабвай ЖТД-то и после си свиркай...повече вървеж, по-малко харчи, за капризност до сега не съм виждал някой с кой знае какви проблеми с тях
Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Моето мнение пък е коренно различно - ако избираш между jtd и тд100 изобщо не се и замислял....грабвай ЖТД-то и после си свиркай...повече вървеж, по-малко харчи, за капризност до сега не съм виждал някой с кой знае какви проблеми с тях
спор няма, кой е по-добрият мотор и аз не твърдя обратното колеги, но при положение, че излезе добър ТД100 на човека може да му допадне. Искам да кажа отново, че ТД100 не е никак лош избор а и данъка му 30лв на година Пловдив, дори и толкова няма. ЖТД за 5к.с. в повече вече данъка е над 150лв
спор няма, кой е по-добрият мотор и аз не твърдя обратното колеги, но при положение, че излезе добър ТД100 на човека може да му допадне. Искам да кажа отново, че ТД100 не е никак лош избор а и данъка му 30лв на година Пловдив, дори и толкова няма. ЖТД за 5к.с. в повече вече данъка е над 150лв
TD 100 може да е бил добър избор преди 7 години, но не и сега - Браво октомври 2000 или 2001 година, JTD 100, и данъкът отпада като аргумент
Наистина ли и е такъв данъка 150 лв аз на мойто сас като дам 27 лв и ми става лошо
Да сме по точни 136 лв е данъка.Да малко скъпичко идва но има хора дето плащат и по 500-600 лв.Иначе като собственик на такъв вид кола с такъв вид мотор съм много доволен (да чукам на дърво) и те съветвам да се насочиш натам и да попаднеш на читав екземпляр. Успех
Коментар